Hirdetés
Hirdetés

Örülnek a piacok, zsákolják az OTP-t

Fellegi Tamás, 2018. november 07., 10:10

Az amerikai kongresszusi választási eredmény után erős vétel mutatkozik Európában és az amerikai határidős indexek is emelkedést vetítenek előre. Nálunk az OTP vezetésével zajlik a rali

Az előzetes eredmények szerint az amerikai kongresszus alsóházában, a Képviselőházban többségre tettek szert az eddig ellenzéki demokraták, így komolyabban kontrollálhatják Trump elnököt. A szenátusban maradt a republikánus többség, így az elnök leváltása nem merül fel, viszont ez a kombináció az eddiginél nagyobb stabilitást, kiszámíthatóság okozhat, amit szeretnek a piacok.

S&P 500, ha kitart a jó hangulat, átugorhatja a fontos szintet
S&P 500, ha kitart a jó hangulat, átugorhatja a fontos szintet

Az amerikai határidős indexek, melyekkel egész nap lehet kereskedni, fél százaléknál nagyobb emelkedést mutatnak, így a tegnapi zárás alapján ma a főbb indexek akár meg is próbálkozhatnak visszatérni a kulcsfontosságú 200 napos mozgóátlag fölé.

Hirdetés

Az európai piacok mindenesetre méretes pluszban nyitottak, egy-másfél százalékkal vannak feljebb az indexek. Nálunk leginkább az OTP megy, 1,3 százalékkal 10 730 forintig emelkedik, ami fél éve a legjobb szint. Az árat valószínűleg a pénteki negyedéves jelentéssel kapcsolatos várakozások is hajtják.

A Mol egy százalékot emelkedik 3014 forintig, a Telekom másfelet 410 forintig, a Richter ugyancsak bő egy százalékot 5515 forintig.  A BUX így 1,2 százalékkal van feljebb 38 110 ponton.

A forint stabilan tartja az ünnepek alatt szerzett erejét, 321,50 az euróhoz képest.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

3,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással igen jelentős, a természetjárás feltételeit javító fejlesztések kezdődnek Budapest környékén és az ország kiemelt térségeiben. Többek között kilátók és látogatóközpontok, tanösvények épülnek, megújul számos turistaház, rendbe teszik a kirándulók által használt pihenőhelyeket. A most induló, 2020 szeptemberig tartó beruházásokkal a térségek évente várhatóan több tízmillió látogatót vonzanak majd.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    2019. március 14., 17:00
    A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    A tíz évvel ezelőtti pénzügyi és tőkepiaci válság óta a magyar hosszú kötvényalapok túlteljesítették az inflációt és az RMAX rövid futamidejű állampapír-indexet is, bár a MAX indexet legtöbbjük már nem érte utol. Többségük 6-9 százalék közötti éves hozammal örvendeztette meg befektetőit, ami így is több mint fele a jóval kockázatosabb részvényalapok teljesítményének.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?