Hirdetés
Hirdetés

Összeomlottak a múlt hét sztárjai, na meg a bitcoin

Fellegi Tamás, 2018. január 17., 11:08

A múltheti vételi őrület most egy igen kiadós visszaesésbe csapott át a pesti börze kisrészvényeiben: esik a SET, a Nordtelekom és a Futuraqua. A Pannergy viszont szárnyal, kapott hozzá egy kis elemzői segítséget. A nagypapírok és így a BUX alig mozdulnak, esik az olajár, erős a cseh korona.

A hazai börzén nem mozdul a BUX, az OTP kismértékben csökken, a Richter 0,3 százalékot emelkedik, de a kispapírok piaca annál érdekesebb. Múlt héten kétségbeesetten tépték a befektetők mindenekelőtt a Nordtelekom, valamint a SET, a Futuraqua és a BIF papírjait, most szabadulnának tőlük, földet érnek a szárnyaló pulykák.

A Nordtelekom, melynek kétszer is kiszélesítették 20-ról 50 százalékra a kereskedési sávját, múlt héten 20-ról 87 forintig szaladt fel, ma limittel esik 42,6 forintig. A SET a tegnapi után ma is limittel, 20 százalékkal esik 199 forintig, a Futuraqua 9 százalékkal esik 68 forintig, amiben az is szerepet játszhat, hogy a Forrás bejelentette: eladott a papírból (a jó árat kihasználva).

Hirdetés

A BIF ma csak mérsékelten gyengül 1600 forintig, miután múlt héten 2100 fölött is járt az árfolyam. Hirtelen megtépték viszont a Pannergyt, ami annak köszönhető, hogy az OTP elemzője a kereskedés közben kihozta elemzését, melyben 1000 forint feletti célárat jelöl meg a papírra. A 700 forintos árról gyorsan 10 százalékot emelkedett az árfolyam, 770-780 forintig.

Az amerikai tőzsdék tegnap végre korrigáltak egy kicsit, de ez semmi ahhoz a ralihoz képest, amit idén eddig előadtak. Európában ugyancsak mérsékelt esés mutatkozik a börzéken. A befektetőket, úgy tűnik, a kriptodevizák piaca köti le, ahol kiadós esés zajlott. A bitcoin árfolyama 10 ezer dollár alatt is járt, vagyis csúcsához képest megfeleződött. Ezt a részvénypiacon már összeomlásnak szoktuk hívni, kérdés, hogy egy ilyen megfoghatatlan instrumentumnál mi a sok.

Az olaj ára visszaesett a 3 éves csúcsról: a WTI 63,50 dollárig, a Brent 68,90-ig korrigált. Újabb csúcsra ért  cseh korona: csak 25,40-et kell adni belőle az euróért.

Euró/cseh korona
Euró/cseh korona
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?