Hirdetés
Hirdetés

Patinás vállalat részvénye zuhant a mélybe

Fellegi Tamás, 2018. szeptember 26., 10:35

Miközben a legnagyobb amerikai cégek értéke újabb csúcsokra ér és a lassan 10 éve tartó emelkedő trend töretlen, a nagy múltú General Electric papírja sokéves mélypontra esett. Gyengül az argentin peso, miután lemondott a jegybankelnök.

Amerikában töretlen a részvénypiaci emelkedő trend, az S&P 500 grafikonja immár kiegyensúlyozott, kis korrekciókkal tarkított, stabil emelkedést mutat.

S&P 500, kiegyensúlyozott emelkedés
S&P 500, kiegyensúlyozott emelkedés

A trendet a legnagyobb technológiai, internetes cégek vezetik, mint az Apple, az Amazon, a Microsoft vagy a Google, de más iparágban is remekelnek a nagyok, erre jó példa a McDonald’s. Van azonban egy több mint 100 éves, patinás cég, amelynek nem mennek jól a dolgai, így részvényének árfolyama az utolsó két évben harmadára esett, a 11,27 dolláros ár egyúttal sokéves mélypont.

Hirdetés

Az utolsó négy napban az esés begyorsult, az eladások pánikszerűvé váltak: egy hosszú eső trend után, amikor szinte minden részvényes bukóban van (csak azon kevesek nem, akik a válság legkeményebb napjaiban vettek, ők valószínűleg már rég eladták), sokan meghúzzák a stopot, hogy mekkora veszteséget hajlandók elviselni.

General Electric, 4 napos zuhanás
General Electric, 4 napos zuhanás

A papír mindenesetre annak ékes példája, hogy még hosszú, emelkedő általános piaci trendben sem célszerű egy nem jól teljesítő részvényhez ragaszkodni.

Ma az ázsiai és európai részvénypiacok eseménytelenek, nálunk a Mol emelkedik egy százalékkal 2886 forintig, a Richter csökken fél százalékkal 5085 forintig, a Telekom kismértékben drágul 400 forintig.

Újra gyengül az argentin peso, miután lemondott a jegybankelnök. Meg lehet őt érteni, önmagában a jegybank nem tudja egy ország válságát kezelni, ha közben a kormány nem folytat takarékos, a költségvetést kiegyensúlyozó fiskális politikát, és nem teszi meg az egyéb szükséges intézkedéseket a stabilitás érdekében.

A forint stabil, a szeptember eleji második gyengélkedés után (az első június végén volt) most egyensúlyba jutott az árfolyam 232-324 között az euróval szemben.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

A G20-ak környezetvédelmi miniszterei Japánban tartott találkozójukon megállapodtak a tengerek műanyaghulladék-szennyezésének kezeléséhez szükséges intézkedések bevezetésének és alkalmazásának globális hatókörű keretrendszerében. Valljuk be, ennek itt volt az ideje.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?