Hirdetés
Hirdetés

Rakéták a BÉT-en – közel az újabb BUX-rekord?

2017. augusztus 06., 10:01

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten, kérdés, hogy meddig száguld majd a következőn.

(Fotó: Budapesti Értéktőzsde)
(Fotó: Budapesti Értéktőzsde)

Szép hetet tudhat maga mögött a Budapesti Értéktőzsde, a héten a részvénypiac forgalma 47,54 milliárd forintot tett ki, szemben a megelőző heti 31,56 milliárd forinttal.  Ezzel Budapest felülteljesítette az európai részvénypiacokat, ráadásul új csúcsra száguldott a BUX, elsősorban az OTP és a Mol kiemelkedően jó teljesítményének köszönhetően: a fő részvényindex új történelmi csúcson, 36 678,22 ponton fejezte be a kereskedést, 927,57 ponttal, 2,59 százalékkal magasabban az előző heti záró értékénél.

Bővelkedtünk eseményekben

A vezető részvények ugyanakkor vegyesen teljesítettek. Szerdán piaczárás után a Magyar Telekom közölte második negyedéves számait, pénteken hajnalban pedig a Mol hozta nyilvánosságra vállalati jelentését. A távközlési vállalat eredményei nem okoztak különösebb meglepetést, a bevételek meghaladták ugyan az előzetes várakozásokat, de a profitabilitás továbbra is nyomás alatt van. A Bloomberg előrejelzése alapján az osztalék 5 forintos emelése várható az idei évre, tehát jövő tavasszal 25 forint helyett 30 forintos osztalékot fizethet a vállalat.

Hirdetés
(Fotó: BÉT)
(Fotó: BÉT)

A Mol ugyanakkor kellemes meglepetésekkel szolgált pénteken, a vállalat nettó eredménye 12 százalékkal nőtt. A kutatás-termelés üzletág adózás előtti eredménye éves bázison 37 százalékkal emelkedett. A menedzsment felfelé módosította éves előrejelzéseit, és a növekvő szabad cash-flow állomány miatt akár osztalékemelés is lehetséges. A jelentés közzététele után erőteljes vételi nyomás alakult ki a Mol piacán, az árfolyam 23 ezer forint fölé került, ez 6 éves csúcsnak felel meg.

Nagyot ment az OTP, lecsúszott a Richter

Az OTP is jól teljesített a héten, a bankpapír árfolyama 10 éves csúcsra került, a jövő hét pénteken esedékes gyorsjelentés előtt optimisták a befektetők, áll az Equilor elemzésében. A hét vesztese a Richter lett, a papír árfolyama 1,35 százalékkal esett, a kereskedést 6570 forinton zárta pénteken, heti forgalma 9,73 milliárd forintot ért el. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 2735,25 ponton zárt pénteken, 23,67 ponttal, 0,87 százalékkal emelkedett az előző héthez képest.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Az elmúlt hat évben drasztikusan csökkent a szívritmuszavarral küzdők halálozási rátája.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?