Hirdetés
Hirdetés

Rég nem látott magasságban a forint, 25-szörösére drágult a legújabb Mészáros-cég

Fellegi Tamás, 2019. március 19., 11:01
Cimkék
OTP
, Mol
, Boeing
, forint árfolyam
, 4iG

Napról napra erősödik a forint, újabb csúcson az OTP, az égig emelkedik a 4iG, jól tartja magát a Boeing a rossz hírek ellenére.

Remek formában a hazai fizetőeszköz, rendületlenül erősödik, immár 313,60-at kell adni egy euróért, ami tavaly május eleje óta a legjobb érték. Az árfolyam ezzel visszatért a tavalyi első félévig szokásos szintekre.

Euró/forint
Euró/forint

Az amerikai részvénypiacok is nap, mint nap emelkednek, egyre inkább ledolgozva a tavaly októberi csúcs után következő kiadós korrekciót.

Hirdetés

A súlyos helyzetbe került Boeing árfolyama viszonylag stabil, nincs lejjebb, mint az etióp repülőkatasztrófa utáni napon, noha úgy tűnik, hogy a baleset oka ugyanaz a gyártói hiba volt, mint az előző, ugyanolyan típusú gépet ért szerencsétlenségnél.

Boeing
Boeing

Egy repülőgépgyártó befektetői azonban tisztában vannak azzal, hogy ebben az iparágban ilyesmi ha ritkán is, de előfordul, a hibákat azonban kijavítják, a gépek egy idő után tovább repülnek, amikor már biztonságosak. Komoly befektetői elfordulást, pánikot az jelezne, ha az árfolyam a karácsonyi mélypontot, 290 dollárt is alulmúlná, egyelőre azonban ennél 28 százalékkal magasabb az ár.

Az európai tőzsdék mérsékelten emelkednek, a BUX azonban ma is új történelmi csúcson van 42 350 ponton. Ez részben az OTP-nek köszönhető, a bankpapír is új örökös csúcsra került 12 900 forinton, épp 10 évvel azután, hogy a válság idején 1239 forinton volt az alja. A Mol egy százalékot emelkedik 3375 forintig, a Richter 0,3 százalékot 5385 forintig.

Ma is szárnyal a 4iG, mégpedig 12 százalékkal 4860 forintig. A papír árfolyama 200 forint körül volt, mielőtt Mészáros Lőrinc érdekeltségei bevásároltak a cégbe, ez bizony közel 25-szörözés azóta. A kisebbek közül a SET megy még nagyot: 17 százalékot, 550 forintig.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Európai maffiaállam – Putyin embere magához ragadta a hatalmat

Európai maffiaállam – Putyin embere magához ragadta a hatalmat

Még a fél évet sem élte meg Moldova első reform-párti kormánya. A szálakat Igor Dodon elnök mozgatja, akinek volt pártját havi 1 millió dollárral támogatja titokban a Kreml. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?