Hirdetés
Hirdetés

Remek formában Mészáros Lőrincék cégei

Fellegi Tamás, 2017. december 07., 11:16

A hétfői összeomlás után teljesen visszanyerték erejüket a címbeli cégek részvényei, ma különösen a Konzum emelkedik sokat. A blue chipek közül a Mol húz jól, kisebb mértékben az OTP is emelkedik. Európában jó a hangulat, Amerikában adták a bankokat, vették az internetes szektort. Gyenge a forint, esik az arany.

Hétfőn a délelőtt folyamán rövid időre pánik uralkodott el a Mészáros Lőrinc és társai többségi tulajdonában álló három cég, az Opus, a Konzum és az Appeninn piacán: a papírok 10-15 százalékos mínuszba csúsztak. Zárásra lecsökkentek a mínuszok, mára viszont kifejezetten kivirultak ezek a papírok, és jóval hétfői értékeik fölött vannak. Különösen erős a Konzum, amely 5 százalékot emelkedik 3310 forintig.

A legnagyobb papírok közül a Mol egy százalékot emelkedik 2962 forintig, az OTP 0,3 százalékot 9962 forintig, igaz, a nyitás után 10 ezer fölött is járt. Alig változik a Richter, 6500 forinton kereskednek vele, a Telekom pedig két forintos emelkedéssel visszatért a mostanában gyakori 470 forintos szintre.

Hirdetés

Európában jó a hangulat, a DAX fél százalékot erősödik 13 060 pontig, a francia CAC-40 pedig 0,4 százalékkal 5400 pontig. Amerikában tegnap folytatódott az egy hete kezdődött anomália kiegyenlítődése: az akkor hirtelen nagyot eső nagy internetes cégek (Facebook, Google, Amazon, Netflix) emelkedtek, a hirtelen elszálló befektetési bankpapírok pedig estek.

Facebook
Facebook

Továbbra is meglehetősen gyenge a forint, 314,50-et adnak belőle egy euróért, miközben a cseh korona és a lengyel zloty erősek, vagyis hozzájuk képest leértékelődik a forint, ami teljesen indokolatlan. A svájci frank kitartóan gyengélkedik: egy euróért 1,17-et adnak belőle.

Arany
Arany

Tovább gyengül az arany: már csak 1258 dollárt adnak érte.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Marha jó, egészséges, de miért nem eszik a magyarok?

Újabb ágazatot segít fogyasztásösztönző kampánnyal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a szarvasmarha-, azon belül is a húsmarha-ágazat került a fókuszba. Mindezt a számok is indokolják: a magyarországi marhahús-fogyasztás fejenként és évente alig éri el a 2 kilót, ami az egészségileg indokolt mennyiség és az uniós 6-8 kilós átlag csupán harmada.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?