Hirdetés
Hirdetés

Sajátrészvény vásárlással menti az árfolyamot a kamioncég

2017. július 15., 09:10

Érdekes közlemény jelent meg a BÉT honlapján: a Waberer’s igen sok sajátrészvényt vásárolt, hogy megtartsa a kibocsátási árfolyamot.

Eddig nem lett átütő siker a Waberer’s, persze ezen nem is csodálkozhatunk, amikor közben a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégek részvényei a sokszorosukra emelkedtek. A kamioncég közölte, hogy úgynevezett sterilizációs ügyletek keretében vásárolta saját papírjait a tőzsdén 5100 forinton, illetve kevéssel alatta.

Az akció nyilvánvalóan arra irányul, és erre még az ügyletek elnevezése is utal, hogy megtartsák az 5100 forintos kibocsátási árat, legalábbis ideig-óráig. Felmerül a kérdés, hogy miért fontos ez: leginkább a kibocsátás sikerének hírneve szempontjából szoktak ezzel próbálkozni.

Hirdetés

Ha csak átmeneti a kínálati a nyomás, vagyis csak azok adnának el a kibocsátási áron vagy alatta, akik a gyors haszon reményében vásároltak de szigorúan meghúzzák a stopot, hogy ne érje őket veszteség, akkor általában elég egy rövid intervenció.

Ha azonban a befektetők hosszabb távon sem látják a kibocsátási ár fölött elég vonzónak a befektetést, akkor komolyabb a baj, és akkor nem lehet meggátolni, hogy az árfolyam olyan szintre essen, ahol megjön az érdeklődés. Az ilyen helyzet általában arra utal, hogy túl magasan határozták meg a kibocsátási árat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kemény vád Putyin ellen – folytathatja-e a kormányzást az orosz elnök?

Kemény vád Putyin ellen – folytathatja-e a kormányzást az orosz elnök?

A brit külügyminiszter igen súlyos váddal illette az orosz elnököt, mégpedig azzal, hogy személyesen ő rendelte el az Angliában elkövetett idegméreg támadást egy volt orosz kettősügynök és lánya ellen. Putyin közben a vasárnapi elnökválasztásra készül, ahol népe jó eséllyel megjutalmazza egy újabb ciklussal az elmúlt tizennyolc év után.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?