Hirdetés
Hirdetés

Sok lett az izgalom a magyar gyógyszergyár körül - oda kell figyelni

2019. február 03., 14:47
Cimkék
BÉT
, tőzsde
, BUX

Gyakorlatilag ugyanott zárt pénteken a budapesti tőzsde, mint az előző hét végén. A monetáris tanács döntése volt a fő attrakció, a legtöbb izgalom a Richter körül volt - és a jövő héten is rájuk kell figyelni.

Emelkedő forgalom mellett egy hajszálnyit erősödött, gyakorlatilag stagnált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a héten. A BUX 40 973 ponton zárt pénteken, 28 ponttal, 0,07 százalékkal magasabban az előző heti záróértékénél.A részvénypiac heti forgalma meghaladta a 57,5 milliárd forintot, míg az előző heti 52,3 milliárd forint volt. A vezető részvények a héten az OTP kivételével erősödtek.

Matolcsyék voltak a reflektorfényben

Az Equilor Befektetési Zrt. tőzsdei elemzésében kiemelte a fontosabb makrogazdasági eseményeket, így például a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntő ülését, ahol a várakozásoknak megfelelően nem változtattak a monetáris kondíciókon. Az MNB közleménye nem tartalmazott lényeges, új információt, bár a globális konjunktúra tartós romlása lefelé mutató kockázatot jelenthet a külső inflációs környezetre, de ezen folyamatokat a tartós magyarországi inflációs tendenciák szempontjából értékeli a jegybank.

Hirdetés

Az Equilor várakozásai szerint legkorábban márciusban lehetnek fontos bejelentések, amikor az inflációs folyamatok függvényében elindulhat a monetáris politika normalizációja. Elsőként az FX-swap állomány csökkentéséről határozhatnak, ugyanakkor az első kamatemelésre csak a negyedik negyedévben kerülhet sor.

A Richter volt a főszereplő - jövő héten is ők lesznek?

Az elemzésben a BÉT vezető részvényei közül részletesen beszámoltak a Richterről, ugyanis szintén kedden tette közzé jelentését a Richter Vraylar készítményének amerikai forgalmazója, az Allergan. Bár a bevételi és nyereségsoron sikerült meghaladni az előzetes várakozásokat, a menedzsment pesszimista az idei első negyedévre vonatkozóan. A Richter szempontjából fontos, Vraylar értékesítési számai a vártnak megfelelően alakultak, a negyedik negyedévben 150,5 millió dolláros bevételt sikerült elérni, amely éves alapon 71,6 százalékos, negyedéves alapon 9 százalékos növekedés. 

Pénteken a Richter visszavonta az általa kifejlesztett Efgratin márkanevű, daganatos betegeknél alkalmazott gyógyszerének törzskönyvezési kérelmét az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA). A héten a Richter árfolyama 1,91 százalékkal erősödött, pénteken 5870 forinton zárt, a heti forgalma meghaladta a 9,15 milliárd forintot.

A Richter csütörtökön teszi közzé 2018-ra vonatkozó I-IV. negyedéves konszolidált jelentését.

Csak az OTP esett a nagyok közül

A Magyar Telekom ára 1,08 százalékkal emelkedett a héten, pénteken 469 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 1,64 milliárd forint volt.

A Mol árfolyama a héten 0,67 százalékkal erősödött, pénteki záróára 3284 forint volt, heti forgalma több mint 9,20 milliárd forint volt.

Az OTP 1,29 százalékkal gyengült, a hét utolsó kereskedési napján 11 500 forinton zárt, heti forgalma 30,83 milliárd forint volt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3932,27 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 13,27 ponttal, 0,34 százalékkal alacsonyabban.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Európa orosz gázfüggősége egyre súlyosbodik, ami nem lenne probléma, ha Oroszország nem egy diktatúra lenne és a földgázt nem stratégiai nyomásgyakorlás eszközeként használná. Simonyi András korábbi washingtoni magyar nagykövet úgy látja: minden 200 évben kapunk egy lehetőséget a Nyugathoz való felzárkózásra és mint mindig, most is eltékozoltuk ezt az esélyt. Káncz Csaba interjújának második része.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?