Hirdetés
Hirdetés

Szakadatlanul esik a dollár és a svájci frank, erős a forint

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 01., 11:10

Tovább erősödik a forint, az euró pedig kitörő erőben a korábbi menedékdevizákkal, a dollárral és a svájci frankkal szemben. Drágul az olaj, esik az Amazon, emelkedik a Richter, esik a Waberer’s. Az európai tőzsdéket ma a vevők uralják.

Minden nap egy kicsit erősebb a forint, immár 303,5 körül van az euróhoz képest. Ennél erősebb az utóbbi 1-2 évben alig volt, a kerek 300-as szintet pedig utoljára tavalyelőtt lépte át rövid időre.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok >>>

A dollárral szemben már 1,183-ig erősödött az euró, a svájci frankkal szemben pedig 1,144-ig, mindkettő két és fél éves csúcs. Különösen a dollár erősödésére játszottak sokan, mondván, őket most a piac alaposan megkopasztja, mondhatni megskalpolja, jóllehet a skalpolás egyúttal egy kereskedési módszer is a devizapiacon.

Hirdetés

Az olaj szépen drágul, ez persze részben a dollár gyengülésének köszönhető, hisz euróban, jenben, forintban és még ki tudja, hány valutában az olaj iránti kereslet önmagában attól nem változik, hogy a dollár hogy mozog a fenti valutákhoz képest. Immár a WTI is 50 dollár fölött van, a Brent pedig az 53-at közelíti.

Tegnap Amerikában az indexek csökkentek, nagyot esett az Amazon, amely az elmúlt időszak egyik abszolút kedvence volt, de a vártnál gyengébb negyedéves jelentés, ezen belül főleg az elszálló költségek, lehűtötték a lelkesedést. Az emelkedő trendjéből még nem esett ki a papír, hisz a közelmúltban többször is benézett az 50 napos mozgóátlag alá majd visszapattant fölé, de még egy ilyen nap már törné a trendet.

Amazon, esés nagy forgalommal
Amazon, esés nagy forgalommal

Európában ma stabil emelkedés mutatkozik, a főbb indexek nagyjából fél százalékkal vannak feljebb. A BÉT-en ma a tegnap gyengélkedő Richter emelkedik, 0,6 százalékkal van feljebb 6623 forinton. Ugyanígy erősödik a Telekom is 466 forintig.

5000 forintig esett a Waberer’s, a cég még pár napig vásárolhatja saját részvényeit árfolyam karbantartó ügyletek keretében, utána egyedül a piac dönt. 3 százalékkal esik ma a Konzum, 1680 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A Facebook-adatokkal visszaélő cég mélyen belenyúlt egy ország választásaiba

A Facebook-adatokkal visszaélő cég mélyen belenyúlt egy ország választásaiba

A közelmúltban derült ki, hogy a Cambridge Analytica nevű adatelemző cég illegálisan szerezte meg a Facebooktól 50 millió felhasználó adatait, és lehet, hogy ezeket felhasználta az amerikai elnökválasztási kampányban. Úgy tűnik azonban, Kenyában sokkal mélyebben belefolytak a választásokba, akár rajzuk is múlhatott az eredmény.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?