Hirdetés
Hirdetés

Széttépték az OTP-t és a Molt

Fellegi Tamás, 2017. november 22., 18:17
Cimkék
OTP
, Mol
, DAX

Érdekes folyamatok zajlottak ma: míg a német DAX tőzsdeindex méreteset zuhant, a hazai BUX jó nagyot emelkedett, elsősorban az OTP-nek köszönhetően, de a Molt is szépen felhúzták. A Richter is feljebb zárt, a Waberer's esett. Drágult az amerikai könnyűolaj, így helyreállt a két fő olajtípus közti szokásos arány.

Ma szinte őrület tört ki az OTP piacán, a bankpapírt 2,6 százalékkal szaggatták meg, 10 350 forintig, méretes, 8,4 milliárdos forgalommal, miután napokon át küzdött a 10 ezres szinttel. Érdekes, hogy a papír az utóbbi időben másodszor mozog ilyen szélsőségesen: sokéves csúcsról, hirtelen esett ezer forintot, ott elidőzött kicsit, majd újra megindult. Kíváncsian várjuk, újabb csúcstámadás lesz-e belőle.

OTP, 3 hónap
OTP, 3 hónap

A Mol is majdnem 2 százalékot emelkedett 3280 forintig. Az olajpapírnál is láthattunk érdekességeket: sokszor elkezdett esni a nap elején, de mindig emelkedésbe csapott nap végére, olyan volt, mintha shortolták volna. Ma mindenesetre nagyot ment, a kisebb ellenállás felfelé van.

Hirdetés

A Richter 0,4 százalékot emelkedett 7040 forintig, a Telekom nem mozdult, maradt 470 forint, a Waberer’s-nek viszont rossz napja volt: 3 százalékkal 4600 forintig esett. A BUX összességében másfél százalékkal emelkedett 40 130 pontig.

Miközben Európában többnyire alig változtak az indexek, viszonylag nagyot, több mint egy százalékot esett a DAX 13 ezer pontig. Elképzelhető, hogy a német kormányalakítási bizonytalanságok utóhatásai érződnek, esetleg az amerikai befektetők kitáraztak német papírjaikból, hogy nyugodtan tölthessék a hálaadási ünnepeket, ha Merkel kancellársága mégis borulna időközben.

Majdnem 2 százalékkal emelkedett a WTI, vagyis az amerikai könnyűolaj ára. Eddig ez a típus jócskán lemaradt a Brenttől, de most helyreállt a szokásos arány a kettő között, a Brent 63 dolláron zárt. Kisebb mértékben az arany is emelkedett, 1290 dollárig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?