Hirdetés
Hirdetés

Több éves csúcson a zloty és a cseh korona, csak a forint marad le

Fellegi Tamás, 2018. január 25., 19:21

Két régiós, mondhatni visegrádi társvalutánk dinamikusan erősödik, a forintnak is ezt kellene tennie. Az euró újabb csúcson a dollárral szemben. Esett a BUX az OTP és a Mol közel 2 százalékos gyengülésének köszönhetően. Néhány kispapír megint nagyot liftezett, Amerikában pedig a Netflix emelkedik tovább.

A lengyel valuta masszív erősödése 2016 végén kezdődött, akkor majdnem 4,50-et kellett adni egy euróért, most már csak 4,13-at, ami 2 és fél éve a legjobb érték. A sokáig eurónként 27-es szinten rögzített cseh korona is folyamatosan erősödik, 25,37-et kell csak adni belőle a közös európai fizetőeszköz egy egységéért.

Euró/cseh korona, 1 év
Euró/cseh korona, 1 év

A forint közben 309 körül mozog továbbra is az euróhoz képest, vagyis hosszabb távon is stagnál. Az euró ugyanakkor ma is erősödött a dollárhoz képest, immár 1,25-ig.

Hirdetés

A BUX 1,2 százalékkal esett 40 460 pontig, a Mol 1,8 százalékkal 3112 forintig, az OTP 1,7 százalékkal 11 330 forintig.

Ma is nagy mozgás volt a kispapírokban: a tegnap 20 százalékkal 730 forintig emelkedő Altera ma kezdetben 800 forintig szaladt fel, de zárásra visszaesett 650 forintig, ami 11 százalékos csökkenés. Ugyancsak nagyot, 7 százalékot esett a SET 282 forintig, 14 százalékkal erősödött viszont a FuturAqua 83,6 forintig.

Az európai indexek többnyire estek, a DAX 0,9 százalékkal került lejjebb 13 300 pontig. Amerikában ismét a Netflix említésre méltó: a papír 3 százalékot emelkedik 297 dollárig.

Netflix
Netflix
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?