Hirdetés
Hirdetés

Tovább esik a török líra, a forint is gyengül

Fellegi Tamás, 2018. augusztus 13., 11:06

Ma is zuhan a napok óta szabadesésben lévő török líra, az ázsiai részvénypiacok is nagyot estek, Európa csak kisebb mértékben gyengül. A hazai börze is mínuszban, de sokkal kevésbé, mint pénteken, ezúttal a Mészáros-papírok is esnek.

Reggel a török jegybank intézkedéseket tett, de nem kamatemelés történt, amint azt elemzők várták, hanem a bankok likviditáshoz való hozzáférését könnyítették, hogy ne legyenek fennakadások a banki működésben. A piacokat egyelőre nem nyugtatta meg az intézkedés, heves ingadozások közepette gyengült a líra, az euróhoz képest 7,80-ig.

Euró/török líra
Euró/török líra

A forint is gyengül, 324,50 az eurónkénti árfolyam, miközben 325 fölött is volt. A magyar valutát közvetlenül nem érinti a török válság, de ilyenkor sok befektetési alap válogatás nélkül adja el eszközeit, nem differenciál az országok között, ez így volt már a 20 évvel ezelőtti orosz válság idején is.

Hirdetés

Maga az euró is gyengélkedik a dollárhoz képest, árfolyama, miután megtört a korábbi 1,15 fölötti támasz. Most 1,138-ig csökkent az árfolyam, ami idei mélypont.

Euró/dollár
Euró/dollár

Az ázsiai tőzsdéken még nagy volt az esés, némelyik index 2-3 százalékot is veszített értékéből, Európa azonban ma már nyugodtabb, fél százalék körüli mínuszok mutatkoznak. A BUX bő egy százalék mínuszban van 35 800 ponton, a pénteken nagyot zuhanó OTP 0,9 százalékkal van lejjebb 10 140 forinton, a Mol 1,25 százalékot esik 2734 forintig, a Richter másfél százalékot gyengül 5060 forintig, a Telekom közel egy százalékot 404 forintig.

Ma az úgynevezett Mészáros-papírok is gyengélkednek, a Konzum 2,5 százalékkal van lejjebb 2650 forinton, az Opus 2 százalékkal gyengül 566 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Baj van a magyar iskolákban - egyre több a komoly panasz

Baj van a magyar iskolákban - egyre több a komoly panasz

Több mint 1800 panasz érkezett Aáry Tamás Lajos, oktatási jogok biztosának hivatalához tavaly, az elmúlt évekhez hasonlóan az ügyek többsége a köznevelés területéről futott be. Az MTI-hez eljuttatott 150 oldalas összegzés szerint 1151 panasz érkezett a köznevelés területéről, 516 a felsőoktatásból, 125 a szakképzésből és 20 egyéb beadványt regisztráltak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

    2018. szeptember 20., 12:30
    Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

    A Generali Alapkezelő sajtóebéd keretében számolt be stratégiájáról, idei évéről, jövőbeni terveiről. A cég nyit a vagyonkezelés felé, a tőkepiacokon pedig úgy látja, hogy az amerikai rali kitart még, az európai tőzsdék és a feltörekvő piacok pedig egyenesen beszállási pontot kínálnak.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?