Hirdetés
Hirdetés

Tovább ütik a forintot: itt az újabb mélypont!

2018. május 21., 10:09
Cimkék
forint
, tőzsde
, deviza
, dollár

A tőzsdéken örömmel nyugtázzák, hogy elmarad az amerikai-kínai kereskedelmi háború, a dollár is erősödik - a forint viszont újabb mélypontot ért el.

Az ázsiai tőzsdék többsége pluszban zárt hétfőn, és az európai tőzsdék is fél százalék körüli erősödéssel nyitották a napot, miután Kína és az Egyesült Államok megegyezett arról, hogy lemondanak a kereskedelmi háborúról. (London és Párizs tart ma egyébként nyitva a főbb európai tőzsdék közül, Frankfurt zárva van, ahogy Budapesten sincs kereskedés pünkösdkor.)

Bár gyakorlatilag semmilyen konkrétumot nem árultak el a felek, bejelentették: Washington és Peking szélesebb körű kereskedelmi megállapodáson munkálkodik, és ez alatt felfüggeszti a védővámokat. Háttér: Valami egészen óriási dolgon kezdett dolgozni Amerika és Kína >>

Hirdetés

A dollár a megegyezés hírére minden főbb devizával szemben erősödött hétfőn reggel, az euróval szemben közel 0,4 százalékkal került lejjebb a jegyzés.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

A forint viszont újabb kétéves mélypontra került hétfőn, miután az euró jegyzése rövid időre átlépte a 319 forintos szintet is - 2016 második negyedévében láttuk utoljára ennyire gyengének a magyar fizetőeszközt.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

Miért baj, hogy alulértékelt a forint?

A forintgyengülés önmagában nem lenne olyan vészes dolog, egy szempontból viszont nagy baj: eleve indokolatlanul gyenge a hazai valuta, és ez nagymértékben gátolja a bérfelzárkózást. Korábbi háttérelemzésünk >>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Kidurrant a mindenbuborék, miből lehet itt pénzt csinálni?

Tavaly nagyon rossz éve volt a tőkepiacoknak, túladottnak számítanak, de a Hold Alapkezelő pesszimista. Lehet, hogy most egy-két hónapig lesz egy medvepiaci felpattanás, de a következő évtizedben alacsony maradhat a részvénypiacokon elérhető hozam. A magyar eszközök árazása kivételesen a nyugat-európaival egyezik meg, ezért fokozatosan csökkentették azok arányát.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?