Hirdetés
Hirdetés

Trump miatt süllyednek a tőzsdék? Esik a forint

Eidenpenz József, 2019. február 08., 18:54

Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások, a lassuló világgazdaság és vállalati gyorsjelentések szerepelnek a magyarázatok listáján, miért esnek a tőzsdék harmadik napja. Trump ráadásul megerősítette, hogy egyelőre nem akar kínai kollégájával találkozni.

Megint rossz volt a hangulat a világ részvénypiacain, aminek fől oka az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások körüli bizonytalanság lehet. Ehhez a világgazdaság lassulására utaló újabb és újabb jelek, valamint nem túl jó vállalati gyorsjelentések jöttek.

A német DAX index 1,1 százalékkal esett, a Wirecard fizetési szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat 12,5 százalékos esése ehhez nagyban hozzájárult. A cég szingapúri egységénél a Financial Times szerint razzia volt, bár ezt aztán cáfolták. A francia tőzsdemutató 0,5, a brit 0,3 százalékkal süllyedt.

Hirdetés

Az USA-ban az indexek fél százalék körüli mínuszban vannak. Donald Trump elnök megerősítette a híresztelést, hogy nem kíván a kínai elnökkel a kereskedelmi tárgyalások március 1-jei vége előtt találkozni.

Itthon a BUX index 1,2 százalékkal ment le, főleg a Mol 2,7 százalékos esése miatt, 3160-ra. Az OTP is 1,1 százalékkal süllyedt 11 270-re, a Richter 0,5 százalékkal pattant vissza az előző napi, gyorsjelentés utáni gödörből, a Telekom 0,1 százalékkal tudott erősödni.

További árfolyamok itt láthatók

A forint lassan tovább gyengül, most 319,20 volt az euró, 40 fillérrel a csütörtök esti érték felett. A nemesfémek felfelé tartanak, az olaj nagyjából stagnál.

Húsz százalékkal ugrott a Plotinus, stagnált az AutoWallis.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Élhetetlenné teszi a városokat a klímaváltozás - hogy készülhetünk fel rá?

Élhetetlenné teszi a városokat a klímaváltozás - hogy készülhetünk fel rá?

A kánikula okozta halálesetek megszaporodása, olvadó aszfalt, fokozódó viharkárok, egyre gyakoribb áramkimaradások - ez mind ránk vár a jövőben. Vannak azonban dolgok, amiket már most megtehetünk, hogy felkészüljünk ezekre a jelenségekre, és hogy mérsékeljük a várható pusztításukat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?