Hirdetés
Hirdetés

Túl jó minden? Valami ólálkodik a háttérben?

Eidenpenz József, 2018. június 07., 18:56

A tőzsdék eléggé tétovák voltak ma, alig mentek a főbb indexek, vagy különböző szektorok kiegyenlítették egymást. A BUX kissé felülteljesített, a főbb részvényeink egyenletesen drágultak, a forint gyengült. Megszólalt egy guru.

“Egy lépést előre, egyet hátra”, “mínuszba hintázta magát a DAX”, “az amerikai bankrészvények raliját lenullázta a tech-papírok gyengesége” – ilyen címekkel voltak ma tele a tőzsdei híroldalak. Este fél hétkor az S&P 500 index szinte hajszál pontosan nullán áll, a Nasdaq indexe 0,7 százalékos mínuszban, a Dow Jones ipari átlag fél százalék körüli pluszban.

Európában a német, francia, brit és olasz indexek 0,1-0,2 százalékot estek végül. Jól a kelet-európai tőzsdék teljesítettek Prágától Varsóig, Budapesttől Bukarestig, hasonló, 0,4-0,7 százalékos pluszban zártak. Ebből a BUX a magasabb értéket teljesítette.

Hirdetés

Jól húztak a nagy papírok

A Mol és az OTP egyaránt 0,9 százalékkal ment fel, a Richter 0,7 százalékkal, a Telekom féllel. Az Opus ezúttal három százalékkal esett.

További árfolyamok itt láthatók

A forint ma gyengült, mintegy hatvan fillérrel drágult az euró, 318,50-re. Az olaj ma visszanyerni látszik, amit tegnap elveszített.

Törökországban van ma nagyobb kilengés, ott ma két százalékkal ment fel az index és egy százalék körüli mértékben erősödött a líra is.

Settenkedő veszély?

A Blackstone guruja, vén rókája, Byron Wien azt nyilatkozta a Marketwatch szerint, hogy valami rossz előérzete van, “valami ólálkodik odakint”. Bár a gazdaság állapotát jónak tartja, szerinte veszély leselkedik a tőzsdei fellendülésre. Lehet, hogy ez valamilyen geopolitikai esemény lesz, mint a Korea-USA találkozó.

A VIX voltailitás-index ma reggel január óta nem látott alacsony szintre esett, de később alaposan felment, most öt százalékos pluszban van.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Történelmi megegyezés a tengerről – több gáz jut Európába?

Történelmi megegyezés a tengerről – több gáz jut Európába?

A Kaszpi-tenger alatt 48 milliárd hordó kőolaj és 8,2 ezermilliárd köbméter földgáz található, tehát a határok meghúzása nem tét nélküli Európa számára sem. A türkmének tervezett „Transzkaszpi Vezetéke” (TCP) komoly ellenérzéseket vált ki Moszkvában és Teheránban, hiszen az növelné a versenyt az európai piacokon.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Miért omlott össze Törökország, ha olyan gyorsan nőtt a gazdaság?

    2018. augusztus 11., 06:27
    Miért omlott össze Törökország, ha olyan gyorsan nőtt a gazdaság?

    Miután tegnap a török líra eddigi legnagyobb zuhanását mutatta be, érdemes áttekinteni, hogyan jutott ebbe a helyzetbe a török gazdaság, miközben hosszú ideje az eddig legnagyobb mértékben növekvő volt, és mi lehet ebben a szerepe annak, hogy 15 éve egyre inkább egy ember kezében összpontosul a hatalom.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?