Hirdetés
Hirdetés

Túl jó minden? Valami ólálkodik a háttérben?

Eidenpenz József, 2018. június 07., 18:56

A tőzsdék eléggé tétovák voltak ma, alig mentek a főbb indexek, vagy különböző szektorok kiegyenlítették egymást. A BUX kissé felülteljesített, a főbb részvényeink egyenletesen drágultak, a forint gyengült. Megszólalt egy guru.

“Egy lépést előre, egyet hátra”, “mínuszba hintázta magát a DAX”, “az amerikai bankrészvények raliját lenullázta a tech-papírok gyengesége” – ilyen címekkel voltak ma tele a tőzsdei híroldalak. Este fél hétkor az S&P 500 index szinte hajszál pontosan nullán áll, a Nasdaq indexe 0,7 százalékos mínuszban, a Dow Jones ipari átlag fél százalék körüli pluszban.

Európában a német, francia, brit és olasz indexek 0,1-0,2 százalékot estek végül. Jól a kelet-európai tőzsdék teljesítettek Prágától Varsóig, Budapesttől Bukarestig, hasonló, 0,4-0,7 százalékos pluszban zártak. Ebből a BUX a magasabb értéket teljesítette.

Hirdetés

Jól húztak a nagy papírok

A Mol és az OTP egyaránt 0,9 százalékkal ment fel, a Richter 0,7 százalékkal, a Telekom féllel. Az Opus ezúttal három százalékkal esett.

További árfolyamok itt láthatók

A forint ma gyengült, mintegy hatvan fillérrel drágult az euró, 318,50-re. Az olaj ma visszanyerni látszik, amit tegnap elveszített.

Törökországban van ma nagyobb kilengés, ott ma két százalékkal ment fel az index és egy százalék körüli mértékben erősödött a líra is.

Settenkedő veszély?

A Blackstone guruja, vén rókája, Byron Wien azt nyilatkozta a Marketwatch szerint, hogy valami rossz előérzete van, “valami ólálkodik odakint”. Bár a gazdaság állapotát jónak tartja, szerinte veszély leselkedik a tőzsdei fellendülésre. Lehet, hogy ez valamilyen geopolitikai esemény lesz, mint a Korea-USA találkozó.

A VIX voltailitás-index ma reggel január óta nem látott alacsony szintre esett, de később alaposan felment, most öt százalékos pluszban van.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Az amerikai gyógyszeripar kilóra vette meg a politikai osztályt, nem számít évi több tízezer ember halála sem. A túladagolásos halálesetek száma 2006 és 2016 között 400 százalékkal nőtt abban az Ohióban és Pennsylvaniában, amely két szövetségi államnak kulcsszerepe volt Trump két évvel ezelőtti győzelmében Hillary Clinton felett.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?