Hirdetés
Hirdetés

Újabb hozamemelkedés, lehagytuk Amerikát

Fellegi Tamás, 2018. május 18., 10:36

A magyar 10 éves állampapírhozam tovább nőtt, így már az amerikait lehagyva a lengyel szintet közelíti, miközben az európai hozamok is emelkednek. Az olajár a magasban, a forint továbbra is gyenge. Emelkedik a Mol, esik a Richter, a BUX azonban alig változik.

A hazai 10 éves államkötvény immár 3,17 százalékos hozammal kapható, ezzel átlépte az amerikait, ami 3,10 körül van. A lengyel szint 3,30 százalék, tulajdonképpen a mostani szintünk ezek alapján reálisnak mondható, a 2 százalék körüli érték irreálisan alacsony volt, persze egy ilyen gyors emelkedés után jöhet egy kis korrekció.

10 éves magyar állampapír hozama
10 éves magyar állampapír hozama

A folyamat szélesebb körű, az eurózónában is zajlik: az olasz hozam 2 százalék fölé került, az osztrák, a belga és a francia közelíti az egy százalékot, ami ugyan még mindig igen alacsony, de a legirreálisabb piaci szakaszban ezek 0 körül is jártak. Nehéz elképzelni, hogy valaki azért vett meg egy 10 éves kötvényt, hogy semmilyen hozama ne legyen rajta, de hát a piaci szereplők néha elképesztő döntésekre is hajlanak.

Hirdetés

A tőzsdéken pünkösdi hangulat van, érdemi mozgásnak nyoma sincs. A BUX sem mozdul, igaz, az egyes hazai papírokban már mutatkoznak eltérések: a Mol 0,7 százalékkal emelkedik 2776 forintig, a Richter viszont a nagy tegnapi rali után két százalékkal csökken 5705 forintig.

Továbbra is szinte az égben az olajár: a Brent majdnem 80 dolláron áll, a WTI 71,60-at ér. Az arany gyengélkedik: míg az elmúlt hónapokban az 1300-1360 dolláros sávban mozgott, most 1300 alá esett, jelenleg 1288 dollár az ár. A forint változatlanul gyenge, 317 az euróhoz képest.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok>>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Egy amerikai tömeggyilkosság anatómiája

Az amerikai gyógyszeripar kilóra vette meg a politikai osztályt, nem számít évi több tízezer ember halála sem. A túladagolásos halálesetek száma 2006 és 2016 között 400 százalékkal nőtt abban az Ohióban és Pennsylvaniában, amely két szövetségi államnak kulcsszerepe volt Trump két évvel ezelőtti győzelmében Hillary Clinton felett.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?