Hirdetés
Hirdetés

Véget ért a zuhanás, kitart az OTP

Fellegi Tamás, 2018. február 07., 10:48

A heves zuhanások napjai után emelkedés kezdődött a részvénypiacokon. Amerikában nagyobb volt a rali, Európában szerényebb, de a BUX szépen emelkedik. Felpattant az OTP a kritikus szintről, a Mol és a Richter is magához tért. Még a bitcoin is ugrott egy méreteset, 6-ról 8 ezer dollárig.

A január végén tetőző, rendkívül túlvett amerikai részvénypiacok február másodikán, a medveforduló napján omlottak össze, és ez a következő tőzsdenapon, hétfőn még egyszer megtörtént. Tegnap még lejjebb nyitottak az indexek, napközben aztán megnyugodtak a kedélyek, és a főbb indexek 2 százalék körüli pluszban zártak.

S&P 500
S&P 500

Ázsiában nem mutatkozott a jó hangulat, a tegnap 5 százalékkal zuhanó Nikkei meg sem mozdult, ugyanakkor Sanghaj és Szöul méretes esést produkált, igaz, néhány másik ország fő indexe emelkedni tudott. Európában sem nagy a lelkesedés: a főbb indexek fél százalék alatti mértékben emelkednek, igaz, a kisebb piacok, főleg térségünkben, szárnyalnak.

Hirdetés

Ennek megfelelően a hazai börze is jó formát mutat, a BUX közel egy százalékot emelkedik 39 320 pontig. Az OTP 1,8 százalékot emelkedik 11 200 forintig, miután tegnap a kritikus szinten, 11 ezer forinton zárt. Ez volt a korábbi tető 2007-ben, és nemrég áttörte az ár, így kulcsfontosságú, hogy fölötte tud-e maradni.

OTP
OTP

A Mol 1,1 százalékkal van feljebb 2984 forinton, a Richter 1,2 százalékkal 6400 forinton, a Telekom viszont maradt tegnapi árán, 461 forinton.

A forint árfolyama alig mozdul, eurónként 310, az olajár is stabilizálódott a múlt heti visszaesés után: a WTI 63,30 dollár, a Brent 66,90.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Műszaki cikkek vásárlásánál nagyon figyelnek az energiahatékonyságra a magyarok, és ez akkor is kitartanak, ha meghibásodik a készülék. Ugyan hazánk nem jár élvonalban az elektromos hulladékok mennyisége terén uniós viszonylatban. Érdemes megjavíttatni az elromlott készüléket, hogy minél kevesebb elektromos hulladékkal terheljük a környezetet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?