Hirdetés
Hirdetés

Vegyesen alakultak a hozamok, mégis sorban álltak az állampapírért

2017. október 12., 14:07

A meghirdetettnél is nagyobb mennyiségben tudott 3, 5 és 15 éves állampapírt is értékesíteni az ÁKK.

A meghirdetett mennyiségnél 13,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 53,5 milliárd forintért értékesített államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ a csütörtöki aukcióján. A 3 és az öt éves lejáratú kötvényekből 15-15 milliárd forintért, a 15 éves lejáratú kötvényből pedig 10 milliárd forintért vittek piacra államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 59,80 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK végül megemelt értékesítéssel 21 milliárd forintot fogadott el az előző aukción kialakultnál 2 bázisponttal magasabb, 0,51 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 0,56 százalékos referenciahozam alakult ki.

Hirdetés

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 51 milliárd forintos ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 22,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 1,22 százalék volt, 2 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakultnál. Szerdán a másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre még 1,26 százalék volt.

A 15 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 18,08 milliárd forintból 10 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,28 százalék volt, 38 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. A megelőző napon a 15 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama valamivel magasabb, 3,31 százalék volt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Balaton helyett a Velencei-tónál vennél nyaralót? Ennyiért találsz

Balaton helyett a Velencei-tónál vennél nyaralót? Ennyiért találsz

Az idei nyár egyelőre szeszélyes arcát mutatja, mégis ezekben a hetekben, hónapokban pörög leginkább a nyaralóvásárlás. A Balaton mellett kedvelt célterület a Velencei-tó környéke, amely elsősorban Budapesthez való közelségének köszönhető, így akár lakhatási szándékkal is megfontolandó lehetőség az ingatlanvásárlás.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?