Hirdetés
Hirdetés

Veszik az aranyat, esik az olaj, leszállnak a pulykák

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 17., 10:50

Zajlik ma az élet a hazai börzén, kis és nagypapírokban egyaránt. 10 ezer felett az OTP, a tegnap szárnyaló kisebb részvényekben pedig megélénkült az eladói oldal is, így rég nem látott pörgő kereskedés zajlik bennük, visszaeső árfolyam mellett. Nagyot ugrott az arany, az 1300 dollárt közelíti.

Tegnap a BÉT-en igen lelkesen vetették rá magukat a befektetők a kisebb részvényekre, fellelkesülvén a korábbi Konzum és Opimus szárnyalástól. Az Appeninn valóban úgy is viselkedett napokig, mint korábban a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonába került papírok: minden nap elakadt a 15 százalékos limiten. Ma már előkerültek az eladók is, nagy forgalom mellett. Az árfolyam járt 435 forinton is, majd 375-ig esett vissza.

CIG Pannónia, 3 nap
CIG Pannónia, 3 nap

A tegnapi nap másik sztárja, a CIG Pannónia is lefordult a tetőről nagy forgalommal, bár itt már tegnap is látszott, hogy vannak komoly eladó tételek, ez azért nem kis cég, a korábban beragadtak komoly kínálatot jelentenek az első nagyobb felpattanás után. A papír a kereskedés elején felszaladt 335 forintig, de a délelőtt folyamán visszaesett 280 forintig, a forgalom az első órában 500 millió forint feletti.

Hirdetés

A tegnap 20 százalékkal emelkedő Enefi ma 12 százalékkal esik 244 forintig. Ennél a papírnál volt a legkevésbé indokolt az emelkedés, hisz az egykori E-Star utódvállalata előtt nem állnak nagy lehetőségek. Végül a negyedik papír, amit tegnap lelkesen vettek, ugyancsak esik ma: a Pannergy 5 százalékkal van lejjebb 428 forinton.

A nagyok közül a Mol emelkedik egy százalékkal 23 300 forintig, az OTP pedig 10 ezer forint fölött tartózkodik, közel fél százalékot erősödik. A Richter 0,7 százalékkal van feljebb 6587 forinton, a Waberer’s egy százalékkal csökken 4980 forintig.

Nagyot ugrott az arany: a tegnap dél körül még 1272 dolláron álló nemesfém 1293 dollárig szaladt fel. Csökkent az olajár: a WTI 46,70 dollár, a Brent 50,20. A devizapiacok csendesek, az angol font 1,1 euró körül próbál támaszt találni.

Angol font/euró
Angol font/euró
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?