Hirdetés
Hirdetés

Vesznek mindent, mint a cukrot

2017. szeptember 12., 18:42

Szakadatlanul emelkednek a tőzsdék, Amerika ismét csúcson, a németek is hasítanak. Itthon az OTP és a Richter volt kelendő. Tovább erősödik az angol font, emelkedik az olajár.

Itt az újabb csúcs az S&P 500 esetében, 2495 pont. Az eddig törhetetlen McDonald’s viszont egy méretes pofont kap ma, 3,3 százalékkal esik 156 dollárig, az 50 napos mozgóátlag tartja. Kétségkívül ráfért már a korrekció, nem lehet örökké csak emelkedni.

McDonald's
McDonald's

Ugyanezen oknál fogva erősödik szakadatlanul az angol font: túl sokat esett 1,20 euróról 1,07-ig, ezért meg is jött a méretes felpattanás, 1,11-nél jár az árfolyam.

Hirdetés

Az európai tőzsdék is folytatták az emelkedést, a DAX 12 525, a francia CAC-40 pedig 5210 ponton zárt, bő fél százalékos emelkedés után. A BUX is ennyit emelkedett 38 077 pontig, a fő húzóerőt az OTP jelentette 0,7 százalékos nyereséggel, 10 395 forinton zárt a papír. A Richter fél százalékkal került feljebb 6740 forintig, a Mol 0,3 százalékkal 23 900 forintig.

Enyhén emelkedett az olajár: a WTI 48,20 dollár, míg a Brent 54,20. A kettő közti eltérés továbbra is nagyobb, mint ami megszokott.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

A lakáspiacot az újlakás építésre vonatkozó kedvezményes áfa, és az alacsony hitelkamat környezet is fűti. A kedvező kamatok révén a vevők 25 százaléka, az új építésű projekteknél pedig közel 40 százalék vásárol hitelből lakást. Ugyanakkor egy esetleges globális kamatemelés a hazai kamatkörnyezetre is hatással lenne.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?