Hirdetés
Hirdetés

Visszagyengült a forint, esik az olajár

Fellegi Tamás, 2019. február 01., 11:03

Az elmúlt napok hatalmas emelkedéséből visszaadott a forint egy jókorát. Esik a Mol, az OTP és a Richter egyaránt, kipukkadt a Kartonpack lufi. Jelentett az Amazon, ármozgása döntő lehet az egész amerikai piac szempontjából, lévén a harmadik legnagyobb tőzsdei cég.

Január második felében igen szép teljesítményt nyújtott a forint, a korábbi 321-322 közti szintről elmozdulva egészen 315-ig jutott, ami egy komoly szint, tegnap meg is indult onnan egy heves korrekció, ma délelőtt 317,30 a kurzus. A kérdés természetesen az, hogy ez csak a heves erősödés természetes korrekciója, vagy egyelőre ennyi volt az erősödő trend.

Euró/forint
Euró/forint

Európában ismét egy eseménytelen tőzsdenapot láthatunk, a hazai börzén azonban az eladók vannak többségben. A BUX több mint fél százalékkal esik 40 660 pontig, a három legnagyobb papír nagyjából azonos mértékben esik, az OTP 11 290 forintig, a Mol 3282 forintig, a Richter 5850 forintig. A Telekom viszont fél százalékkal emelkedik 468,5 forintig.

Hirdetés

A közkézhányad nélküli, teljesen illikvid Kartonpack 4 százalékkal esik 20 400 forintig, ez ugyan még mindig jóval több, mint ahonnan a papír indult, de a benne fújt lufi láthatóan kipukkadt, 45 ezer volt a tető. Ha nincs is papír kisebb szereplőknél, bárki is veri fel az árfolyamot irreális szintekre, ott azért már a nagyobb tulajdonosok is elgondolkozhatnak az eladáson.

Amerikában ma az Amazonra fognak figyelni a befektetők, a hatalmasra nőtt cég ugyanis nyilvánosságra hozta negyedéves eredményét. Az eredmény nem lett rossz, de a cég előrejelzése nem mutatja azt a további hatalmas növekedést, amire a befektetők számítottak és amely be van árazva a részvénybe.

Amazon. Kulcsszinten az ár, a mai nap döntő lesz
Amazon. Kulcsszinten az ár, a mai nap döntő lesz

Az árbevétel ugyan igen szép, 72 milliárd dollár, de ez már régóta így van, és hiába a gigantikus árbevétel, ha nincs vele arányosan nagy profit. Így nem kizárt, hogy ma komolyabb visszaesés vár a papírra, a tegnapi zárás utáni nem hivatalos kereskedés adati is ezt mutatják.

Esni kezdett az olaját: a WTI 53,50, a Brent 60,50 dollár.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Európa orosz gázfüggősége egyre súlyosbodik, ami nem lenne probléma, ha Oroszország nem egy diktatúra lenne és a földgázt nem stratégiai nyomásgyakorlás eszközeként használná. Simonyi András korábbi washingtoni magyar nagykövet úgy látja: minden 200 évben kapunk egy lehetőséget a Nyugathoz való felzárkózásra és mint mindig, most is eltékozoltuk ezt az esélyt. Káncz Csaba interjújának második része.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?