Hirdetés
Hirdetés

Visszagyengült a forint, esik az olajár

Fellegi Tamás, 2019. február 01., 11:03

Az elmúlt napok hatalmas emelkedéséből visszaadott a forint egy jókorát. Esik a Mol, az OTP és a Richter egyaránt, kipukkadt a Kartonpack lufi. Jelentett az Amazon, ármozgása döntő lehet az egész amerikai piac szempontjából, lévén a harmadik legnagyobb tőzsdei cég.

Január második felében igen szép teljesítményt nyújtott a forint, a korábbi 321-322 közti szintről elmozdulva egészen 315-ig jutott, ami egy komoly szint, tegnap meg is indult onnan egy heves korrekció, ma délelőtt 317,30 a kurzus. A kérdés természetesen az, hogy ez csak a heves erősödés természetes korrekciója, vagy egyelőre ennyi volt az erősödő trend.

Euró/forint
Euró/forint

Európában ismét egy eseménytelen tőzsdenapot láthatunk, a hazai börzén azonban az eladók vannak többségben. A BUX több mint fél százalékkal esik 40 660 pontig, a három legnagyobb papír nagyjából azonos mértékben esik, az OTP 11 290 forintig, a Mol 3282 forintig, a Richter 5850 forintig. A Telekom viszont fél százalékkal emelkedik 468,5 forintig.

Hirdetés

A közkézhányad nélküli, teljesen illikvid Kartonpack 4 százalékkal esik 20 400 forintig, ez ugyan még mindig jóval több, mint ahonnan a papír indult, de a benne fújt lufi láthatóan kipukkadt, 45 ezer volt a tető. Ha nincs is papír kisebb szereplőknél, bárki is veri fel az árfolyamot irreális szintekre, ott azért már a nagyobb tulajdonosok is elgondolkozhatnak az eladáson.

Amerikában ma az Amazonra fognak figyelni a befektetők, a hatalmasra nőtt cég ugyanis nyilvánosságra hozta negyedéves eredményét. Az eredmény nem lett rossz, de a cég előrejelzése nem mutatja azt a további hatalmas növekedést, amire a befektetők számítottak és amely be van árazva a részvénybe.

Amazon. Kulcsszinten az ár, a mai nap döntő lesz
Amazon. Kulcsszinten az ár, a mai nap döntő lesz

Az árbevétel ugyan igen szép, 72 milliárd dollár, de ez már régóta így van, és hiába a gigantikus árbevétel, ha nincs vele arányosan nagy profit. Így nem kizárt, hogy ma komolyabb visszaesés vár a papírra, a tegnapi zárás utáni nem hivatalos kereskedés adati is ezt mutatják.

Esni kezdett az olaját: a WTI 53,50, a Brent 60,50 dollár.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Horst Seehofer szerint a magyar kormányfő néha ugyan túlzásokba esik, de ettől még demokrata politikus, akinek figyelemreméltó múltja van. A német belügyminiszter, a CSU egykori elnöke a Neue Zürcher Zeitungnak arról is beszélt, hogy a menekültpolitika Európa Achilles-sarka. A német kormány a héten újabb menekültügyi szigorításokról döntött, és csökkentené a menedékkérők ellátását.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?