Hirdetés
Hirdetés

Visszaesett a forint, sok és drága iPhone fogy

Fellegi Tamás, 2018. augusztus 01., 11:07

Visszaesett a forint a tegnapi nagy erősödés után, a török líra szokás szerint a mélyben. Továbbra is jól fogy az iPhone, sőt, a szolgáltatásokból is keres az Apple, joggal ér sokat a cég. Erősödik a Mol, az 5000 forintos szintet közelíti a Richter.

Tegnap kitört a forint a szépen kiépített bázisból az erős irányban, el is jutott 320-ig az euróval szemben, de úgy tűnik, ez elsőre sok volt neki, megfontoltan halad, így aztán ma gyengül, de talán csak visszateszteli a kitörési szintet, és remélhetőleg utána folytatja a kapaszkodást (a grafikonon mindez fordítva, hisz euró/forintot ábrázolunk).

Euró/forint
Euró/forint

Jelentett az Apple, a világ legnagyobb tőzsdei kapitalizációjú cége, ráadásul az egyetlen, amelyik tényleg megéri a közel ezermilliárd dolláros értéket. Most sem okozott csalódást, 41,3 millió darab iPhone fogyott, ráadásul sokat vettek a drágábbakból, így az árbevétel 53,3 milliárd dollár lett, noha egymilliárddal kevesebbet vártak.

Hirdetés

Jól mentek az egyéb termékek is, nem beszélve a cég szolgáltatásairól (App Store, iTunes, felhő alapú szolgáltatások stb.), ezekből 9,55 milliárd dollár bevétel származott, ami 28 százalékos növekedés egy év alatt. Így ez a szektor jelenti a növekedési lehetőséget, miközben a telefon szegmensben már alapvetően stagnálást várnak.

A részvényenkénti eredmény 2,34 dollár lett, az egész éves szám a várakozások szerint jócskán 10 dollár fölött lesz, így a jelenlegi 190 dolláros árfolyam mellett nem mondható drágának a részvény fundamentális értékelés szerint, ezért nem lepődnénk meg, ha egy kicsit húznának még rakta, és a történelemben elsőként egy tőzsdei cég teljes értéke elérné az ezermilliárd dollárt.

Richter
Richter

Az európai tőzsdék ma eseménytelenek, nálunk a Mol 0,6 százalékkal van feljebb 2710 forinton, az OTP minimálisan csökken 10 300 forintig, a Richter 0,4 százalékot erősödik 4980 forintig, kísérletezik az 5 ezres kerek szint elérésével, ahol a korábbi letörés zajlott. A Telekom majdnem egy százalékot erősödik 399 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Többéves rekord dől meg: ráharaptak a magyarok a lízingre

Többéves rekord dől meg: ráharaptak a magyarok a lízingre

Megint két számjegyű növekedés következett be a magyar lízingpiacon: a finanszírozott összeg 17 százalékkal 500 milliárd forint fölé került az év első kilenc hónapjában - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az építőipari boom jól látszik a lízingpiacon is. A szövetség ugyanakkor felhívja a figyelmet: vannak kihívások a piacon, részben az emelkedő kamatok miatt, de rövid és középtávon stabil növekedés várható.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?