Hirdetés
Hirdetés

Visszaesett a forint, sok és drága iPhone fogy

Fellegi Tamás, 2018. augusztus 01., 11:07

Visszaesett a forint a tegnapi nagy erősödés után, a török líra szokás szerint a mélyben. Továbbra is jól fogy az iPhone, sőt, a szolgáltatásokból is keres az Apple, joggal ér sokat a cég. Erősödik a Mol, az 5000 forintos szintet közelíti a Richter.

Tegnap kitört a forint a szépen kiépített bázisból az erős irányban, el is jutott 320-ig az euróval szemben, de úgy tűnik, ez elsőre sok volt neki, megfontoltan halad, így aztán ma gyengül, de talán csak visszateszteli a kitörési szintet, és remélhetőleg utána folytatja a kapaszkodást (a grafikonon mindez fordítva, hisz euró/forintot ábrázolunk).

Euró/forint
Euró/forint

Jelentett az Apple, a világ legnagyobb tőzsdei kapitalizációjú cége, ráadásul az egyetlen, amelyik tényleg megéri a közel ezermilliárd dolláros értéket. Most sem okozott csalódást, 41,3 millió darab iPhone fogyott, ráadásul sokat vettek a drágábbakból, így az árbevétel 53,3 milliárd dollár lett, noha egymilliárddal kevesebbet vártak.

Hirdetés

Jól mentek az egyéb termékek is, nem beszélve a cég szolgáltatásairól (App Store, iTunes, felhő alapú szolgáltatások stb.), ezekből 9,55 milliárd dollár bevétel származott, ami 28 százalékos növekedés egy év alatt. Így ez a szektor jelenti a növekedési lehetőséget, miközben a telefon szegmensben már alapvetően stagnálást várnak.

A részvényenkénti eredmény 2,34 dollár lett, az egész éves szám a várakozások szerint jócskán 10 dollár fölött lesz, így a jelenlegi 190 dolláros árfolyam mellett nem mondható drágának a részvény fundamentális értékelés szerint, ezért nem lepődnénk meg, ha egy kicsit húznának még rakta, és a történelemben elsőként egy tőzsdei cég teljes értéke elérné az ezermilliárd dollárt.

Richter
Richter

Az európai tőzsdék ma eseménytelenek, nálunk a Mol 0,6 százalékkal van feljebb 2710 forinton, az OTP minimálisan csökken 10 300 forintig, a Richter 0,4 százalékot erősödik 4980 forintig, kísérletezik az 5 ezres kerek szint elérésével, ahol a korábbi letörés zajlott. A Telekom majdnem egy százalékot erősödik 399 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Veszélyes játszmába kezdtek – a lengyelek elárulják Berlint, Brüsszelt és Teheránt

Veszélyes játszmába kezdtek – a lengyelek elárulják Berlint, Brüsszelt és Teheránt

Elképesztő szintű az iráni politikai felháborodás Varsó azon lépése kapcsán, hogy helyszínt ad egy Irán-ellenes globális konferenciának. A lengyelek döntése óriási pofont jelent Berlin, Párizs és az EU számára. Varsó Amerika kiemelt partneri pozíciójára törekszik, kihasználva, hogy Washington és Berlin között egyre feszültebb a diplomáciai viszony. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?