Hirdetés
Hirdetés

Volt az euró 311 forint közelében is, az Apple húzza le Amerikát

Eidenpenz József, 2017. szeptember 21., 19:11

Az európai tőzsdék felfelé tartottak ma, amiben szerepe lehetett a Fed miatti dollárerősödésnek, illetve eurógyengülésnek, de ez estére kifulladt. Az arany ugyanezért zuhan. A BUX stagnált, a forint nagyot gyengült, az amerikai tőzsdék gyengélkednek.

A Fed szerda esti tájékoztatóján további kamatemeléseket helyezett kilátásba, amivel a kamatemelési várakozásokat emelte. Ez a dollár erősödését, ehhez képest az euró gyengülését okozta, az amerikai kötvényhozamok tegnap este elszálltak, de ma már lassan korrigáltak. A magyar kötvényhozam viszont rekord alacsony szinten van, erről itt írtunk.

Így az európai részvényeket az euró is segítette, a német index negyed, a francia fél százalékkal ment fel, a brit kissé süllyedt. Az amerikai tőzsdén rosszabb a hangulat, itt főleg az Apple húzza le például a piacot, amely 1,3 százalékos mínuszban van. Jó munkaerőpiaci hír érkezett az USA-ban, de a hurrikánveszély tovább nyomasztja a piacot.

Hirdetés

A BUX indexnek sikerült egyetlen pontot emelkednie ma, ami százalékban kifejezve nulla. A Mol 0,4, az OTP 0,1 százalékkal süllyedt (24 390 és 10 200 forintra), a Richter 0,7, a Telekom 0,4 százalékkal ment fel (6753 és 477 forintra).

A forint ma nagyot gyengült, 310,80 is volt az euró, este is 309,80, ami még mindig egy forintos emelkedést jelent. A lengyel, román és csek pénzek kis mértékben erősödtek, a török líra tovább esett. A forint gyengülésében szerepe lehet az MNB keddi intézkedés-sorozatának, amiről itt írtunk.

Mihez kezdjünk a megtakarításunkkal a minikamatok világában?

Meddig emelkednek még a részvénypiacok?

Hogyan spórolhatunk a befektetési költségeken?

Ingyenes befektetői szeminárium szeptember 25-én - a helyek száma korlátozott, regisztráljon most! >>>

A magyar kötvények viszont a csúcson vannak, a tíz éves államkötvény hozamát 2,65 százalékra nyomták le, ez minden bizonnyal történelmi rekord. A 2015 eleji mélyponton, ha az Investing.com adatai helyesek, 2,82 százalékon volt a mélypont. A hozamok mélypontját is az MNB új intézkedései okozhatták, amelyek bevallott célja a piaci hozamok, kamatok, ezáltal a hitelkamatok alacsonyan tartása.

A vesztesek közé tartozik az USA részvénypiacán a McDonalds, a Snap, a Tesla is. A Ryanair egy járatcsökkentési program miatt esett, de estére magához tért. A Commerzbank fúziós pletykák miatt száguldott (az Unicredittel lépne frigyre) és más európai bankokat is magával húzott.

A kamat emelkedése nem jó hír a nemesfémeknek, meg a dollárerősödés sem, az arany ritkán látott zuhanást produkált. Másfél százalékkal van lejjebb, 1297-en, pedig már tegnap este is csúnyán nézett ki. Az ezüst is hasonlóan viselkedik. Az olaj nagyjából stagnál, az amerikai gáz négy százalékkal zuhant.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Gyenge a forint, szakad a Mol, tépik a Nordtelekomot

Gyenge a forint, szakad a Mol, tépik a Nordtelekomot

A részvénypiacok nem túl vidámak, ami érthető is, miután Amerika minden nap lenn zár a napközbeni felpattanás után. Európa kicsit esik, a BUX nagyot, élen a Mollal, de limittel ugrik a Nordtelekom, miután magas áron emel tőkét a cég. Nem tudja összeszedni magát a forint.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?