Hirdetés
Hirdetés

Zuhan a török líra, esik az olajár, elszállt az Opus

Fellegi Tamás, 2017. november 14., 18:16

A tőzsdék lefordultak, a Mol és az OTP is estek, noha a napot emelkedéssel nyitották. Az Opus és az Appeninn viszont ismét limittel emelkedtek, de több kisebb papír is nagyot liftezett. Esik az olajár a több mint kétéves csúcsokról, a török egyenesen szabadesésbe váltott.

Reggel az európai tőzsdék még közel fél százalékos pluszban voltak, a BUX is magasan állt, a Molon és az OTP-n kívül az utóbbi hónapok kedvencei, a Mészáros-papírok is húzták. Napközben aztán lefordultak a nagyok: a Mol 1,2 százalékkal 3152 forintra csökkent, míg az OTP fél százalékkal 10 100 forintra esett.

A Mészáros-részvények ellenben folytatták a hegymenetet, sőt, kettő a háromból el is érte a kereskedési limitet 15 százalékon. Az Opusnál ez 631, az Appeninnél ez 873 forint lett. A Konzum 8 százalékkal 3000 forintig emelkedett, a BIF pedig igen heves ingadozások után 20 százalék pluszban zárt 1630 forinton.

Hirdetés

Még egy papír emelkedett limittel, 20 százalékkal 219 forintig, az OTT1, melyről e sorok írója bevallja, hogy régi tőzsdés létére azt sem tudta eddig, eszik-e vagy isszák. A tőzsde honlapja szerint tavalyelőtt 1, tavaly 8 alkalmazottja volt a cégnek.

Euró/török líra
Euró/török líra

A török líra esése begyorsult, már 4,60-nál jár eurónként az árfolyam, mintha a pánikszerű menekülés jelei mutatkoznának, lassan időszerű egy korrekció. Az olajár tovább esett reggel óta: a Brent 61,80 dollár, a WTI 55,50. Megkockáztatjuk, hogy a 60 dollár fölötti árfolyam túlzott, a ott a kínálat erős, valószínűleg csak a szaúdi-iráni kapcsolatok kiéleződése miatt pattant fel az ár.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?