Hirdetés
Hirdetés

Zuhan az egész világ: a magyar tőzsde lett a menedék

Fellegi Tamás, 2018. december 10., 11:03
Cimkék
OTP
, Richter
, Mikulás-rali
, Apple
, OPEC

Pénteken nagyot estek az amerikai tőzsdék, ma követi őket Ázsia és Európa is, de itthon szinte meg sem rezdülnek az árfolyamok, egyedül a Richter gyengélkedik. Esnek a kriptodevizák is, és az olajárat is alig hatotta meg a kitermelés-csökkentés.

Mikulás-rali helyett egy kiadós zuhanást láthattunk Amerikában a múlt héten, melyre pénteken egy igen csúnya nap tette fel a koronát. Az S&P 500 index 2,3 százalékkal esett 2633 pontig, ezzel mélyebben zárt, mint az október-novemberi esés során bármikor, az előző két hónapban csak napon belül volt ennél alacsonyabban.

S&P 500
S&P 500

A Nasdaq Composite 3 százalékot zuhant 6969 pontig, itt két nap volt novemberben, amikor ennél alacsonyabban zárt az index. A nagy részvények közül az Apple viselődött meg leginkább: 3,5 százalékos esés után 168,5 dollár lett, ami alulmúlja a múlt havi legalacsonyabb értéket.

Hirdetés

Ma reggel Ázsiában is az eladók voltak túlsúlyban, 1-2 százalékos index-csökkenéseket okozva, és ugyanez a helyzet Európában is, bár a mértékek kisebbek, egy százalék alattiak.

Apple
Apple

A BÉT viszont meglehetősen ellenálló: a Mol és a Telekom ára változatlan, az OTP 0,4 százalékkal csökken 11 220 forintig, egyedül a Richternél van érdemi, egy százalék körüli esés, 5525 forintig.

A kriptodevizák is tovább estek, ezúttal az ethereum grafikonját mutatjuk, önmagáért beszél: így néz ki egy klasszikus lufifújás és annak leeresztése. A jelenleg harmadik, korábban második legjelentősebb kriptodeviza közel 1400 dolláron tetőzött: most 100 dollár alá esett.

Ethereum
Ethereum

A bitcoin 3500 dollár, ami a csúcshoz, 20 ezer dollárhoz képest kevés, de ha belegondolunk, még mindig meglehetősen sokat, mintegy 62 milliárd dollárt ér a forgalomban lévő 17,5 millió darab bitcoin összessége, vagyis annyit, mint a Tesla, mint vállalat.

A múlt heti döntés, miszerint az OPEC és Oroszország összesen napi 1,2 millió hordóval csökkenti olajkitermelését, egyelőre nem hatotta meg a piacot: a WTI 52,44, a Brent 61,73 dollár, nincsenek sokkal feljebb, mint a múlt heti mélypont.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

Ami mögött egyértelműen az Egyesült Államok és Irán közötti feszültség áll. Ezzel magyarázható, hogy észak-amerikai könnyűolaj (WTI) hordója több mint 3 százalékkal drágulva immár a 60 dolláros szintet közelíti, míg a Brent típusúé 2,6 százalékos szárnyalást követően a 67 dolláros szintet ostromolja. Ezek egy hónapja nem látott magasságok.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?