ELŐADÓK

Beleznai Nándor
Wagner Solar Hungária Kft.

Gépészmérnökként 2002-ben alapította a megújuló energiaforrásokkal foglalkozó céget. Üzletpolitikája a kezdetektől az, hogy megbízható, minőségi termékekkel lássa el a magyar piacot. Csapatával testreszabott, megfizethető megoldásokat nyújtanak magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt, legyen szó napelemről, napkollektorról, hőszivattyúról, pellet tüzelésről vagy hővisszanyerő szellőztetésről. Több, mint 800 rendszert telepítettek országszerte. Cégét a szolgáltatások teljes palettáján sikerre vitte, a kiskereskedelem,nagykereskedelem,tervezés, kivitelezés,pályázatírás és projektirányítás egységes kezelése személyes irányítása alatt nőtte ki magát.Sikereit más is elismerte , és díjazta.Így átvehette többek között 2004-ben az Eurosolar Magyarország napenergia díjat, 2013-ban a "Fenntarthatósági tudatformálás, oktatás" kategóriában a Magyar Telekom Csoport által alapított Delfin-Díjat és 2014-ben az Üzleti Etikai díjjal ismerték el cége és az ő munkáját.

Csepreghy Nándor
fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár

Diplomáit a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, történelem és kommunikáció szakon (PR szakirányon) szerezte 2008-ban. 2011 és 2012 között a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kommunikációs főosztályvezetői és szóvivői feladatait látta el, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkárává nevezték ki. 2013-tól a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Essősy Zsombor
a MAPI vezérigazgatója

Közgazdász, érdekérvényesítő szakközgazdász. Szakmai pályafutását hatékonyságnövelési tanácsadással kezdte, jelenleg a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója. 2003 óta foglalkozik magyarországi európai uniós fejlesztéspolitikával.
Számos meghatározó hazai szervezetben tölt be pozíciót: a Menedzserek Országos Szövetségének választmányi tagja (2008-2012), a Joint Venture Szövetség elnökségi tagja (2009-2015), a Magyarok a Piacon Klub elnöke, a Junior Achievement Alapítvány kuratóriumi tagja.
2006-ban az „Év fiatal menedzserének” választották, majd a VOSZ „Év Vállalkozója 2010” és „Év Vállalkozója 2014” díjával ismerték el munkáját. Ehhez minden bizonnyal hozzájárult a hazai beruházás-fejlesztés kulcsszereplőinek tapasztalatait összefoglaló „Újratervezés 2.0.1.0.” tanulmány kidolgozása, melynek számos megállapítását figyelembe vették az Új Széchenyi Terv megalkotói is.
A MAPI egészséges munkakörnyezetének kialakításáért tett erőfeszítéseit három díjjal is jutalmazták.
A MAPI vezérigazgatója a sport lelkes gyakorlója és támogatója.

Glósz Andrea
a Glósz és Társa Pénzügyi Tanácsadó Iroda ügyvezetője

Glósz Andrea 1996-tól a Glósz és Társa Pénzügyi, Gazdasági és Innovációs Tanácsadó Irodának ügyvezetője ahol pályázatokkal és hitelkérelmekkel foglalkoznak. 2003-tól alelnök a Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetségében ahol küldetésének tekinti a projektmenedzserek érdekképviseletét és a pályázati rendszer folyamatos javítását, tagjai szakmai fejlődését és az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását.
2012-től a EU nagykövet az Európai Bizottság által szervezett "Legyél Vállalkozónő" hálózatban. A képviselőnők hálózatának lényege, hogy a gyakorlati életben sikeres vállalkozók bátorítsák a nőket – mind a foglalkoztatásban aktív nőket, mind a felsőoktatási hallgatókat – arra, hogy saját vállalkozásba fogjanak.

Krisán László
a KAVOSZ vezérigazgatója

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által létrehozott KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.A részvénytársaság fő célja, hogy a Széchenyi Kártya Program szakmai irányítása és koordinációja révén hatékonyan támogassa a hazai mikro-, kis- és középvállalatok működését. 2003-tól a VOSZ Kereskedelmi Szekciójának elnöke. 2009-től a Budapesti Gazdasági főiskola címzetes főiskolai docense. 2012-ben az MKIK elnökségi tagjává, az Európai Uniós kollégium elnökévé, valamint a VOSZ ügyvezető társelnökévé választották.

A „The Steering Committee” és a Board tagja az 31 ország kereskedelmi szövegségeit tömörítő Eurocommerce szervezetben.

2004-ben és 2010-ben is megkapta a Magyar Gazdaságért Díjat, valamint 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

Szakmai hitvallása szerint Magyarország számára létfontosságú a valóban versenyképes és innovatív kis- és középvállalatok támogatása, hiszen ezeknek a cégeknek a szerepe elengedhetetlen egy ország gazdaságának szempontjából, és minden erőt mozgósítani kell a kkv szektor fejlődésének elősegítése érdekében. Széchenyi István gondolatai határozták meg a vállalkozások felé tett szinte minden lépését, aki szerint: „Pénzünk s valóságos tehetségünk pedig addig soha se lesz, míg a Hitel lábra nem áll hazánkban."

Madarász András
a Goodwill Consulting értékesítési igazgatója

Madarász András 2004-től a Goodwill Consulting Kft. értékesítési tanácsadója, 2005-től értékesítési vezetője és 2013-tól a cég értékesítési igazgatója. Feladata többek között az értékesítésből származó árbevétel növekedésének támogatása és a több mint 20 főből álló tanácsadói hálózat működtetése. Munkájának sikerét jelzi, hogy a tanácsadói hálózat jelentős része több mint 6 éve a Goodwill csapatát erősíti, mely köszönhető szakmai hozzáállásának és a munkatársak kellő motiválásának. Jelentős szerepet vállalt továbbá a külföldi irodák tanácsadói hálózatának kiépítésében és sikeres működésében.

Nagy Márton
az MNB alelnöke

Nagy Márton  2013. márciusától a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitásért és Hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatóság vezetői posztját tölti be. A Pénzügyi Stabilitási Tanács és a nemzetközi szintéren működő Európai Bankhatóság tagja, továbbá a Magyar Közgazdasági Társaság Pénzügyi szakosztályának elnöke, valamint a MARK Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke. Okleveles közgazdász, diplomáját 1999-ben szerezte meg a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1998-2000 között az Államadósság Kezelő Központ elemzőjeként dolgozott, majd 2000-2002-ig az ING vezető közgazdászaként tevékenykedett. Az MNB csapatához 2002-ben csatlakozott. 2013-ban megkapta a Popovics Sándor díjat, amely a negyven év alatti, feltörekvő, reményteli szakemberek számára adható elismerés. Korábbi kutatásai során a monetáris politika és a pénzügyi rendszer működésének kihívásaival foglalkozott.

Pintér Zoltán 
a Pályázat Európa Kft pályázati tanácsadója

Európai Uniós forrású pályázatokkal foglalkozik 2008 óta. E mellett hazai forrású pályázatok menedzselését is végzi 2011 óta. Saját vállalkozását 2011-ben alapította. A cég pályázatok menedzselésével és a pályázatokhoz kapcsolódó egyéb szolgáltatások (műszaki, közbeszerzési, PR-Marketing) nyújtásával foglalkozik. Műszaki végzettséggel rendelkezik, de a jog is közel áll hozzá, ezt bizonyítja a 2008 óta személyesen felügyelt több mint 100 sikeres pályázat is. Szakterülete a vállalkozások pályázati forráshoz segítése az UMFP, ÚSZT és jelenleg a Széchenyi 2020 keretében. Szeret sportolni. A labdarúgás és a tenisz a kedvence.

Tóth Viktor
a Budapest Bank vállalati üzletágának vezetője

Tóth Viktor közel két évtizedes bankszakmai tapasztalattal rendelkezik. 1991-től az Iparbankház Rt.-nél, majd 1995-től négy évig az Általános Értékforgalmi Banknál (ÁÉB) dolgozott. 1998-ban bankfiókvezetőként csatlakozott a Budapest Bankhoz. 2003 és 2006 között a vállalati értékesítésben töltött be különböző vezetői munkaköröket. Ezután két évig a lakossági üzletágban az áruhitelezési területet irányította. 2008 elejétől a vállalati üzletág értékesítési vezetője volt, a vállalati üzletág vezetői pozícióját 2010 májusától tölti be. Diplomáját a Pénzügyi és Számviteli Főiskola pénzügy/pénzintézet szakirányán szerezte. Anyanyelvén kívül folyékonyan beszél angolul.

Vonnák Balázs 
az MNB igazgatója

Okleveles közgazdász, diplomáját 2000-ben szerezte meg a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes docense, ahol alkalmazott makroökonómiát tanít.
2000. január 4. óta dolgozik a Magyar Nemzeti Bankban. Jelenlegi pozícióját megelőzően a Pénzügyi Rendszer Elemzése igazgatóságát vezette. Korábban a közgazdasági szakterületen dolgozott, monetáris döntéselőkészítéssel és alkalmazott kutatással foglalkozott. Számos tanulmányt publikált elsősorban a monetáris politika transzmissziójával, valamint a magánszektor eladósodottságával kapcsolatban.