Hirdetés
Hirdetés

Annyira imádunk sárga csekket fizetni, hogy az valami elképesztő

2018. február 12., 08:00

A sárga csekkeket - avagy "készpénzátutalási megbízásokat - a legjobb lenne száműzni a magyar pénzügyi kultúrából, ehelyett kreáltak egy automatát, hogy azon keresztül fizessék be őket az ügyfelek - finoman szólva sem lett átütő siker.

Három éve üzemelték be az első csekkbefizető automatákat, de átütő sikert nem sikerült velük elérni - a Világgazdaság friss összeállítása szerint sokan akkor sem használják őket, ha egyébként sorba kell állni a csekkbefizetéshez a pultnál. Ez ráadásul nem csak a technikai újításokkal nehezebben barátkozó idősekre, hanem a fiatalokra is igaz.

Tavaly több mint 470 ezer csekket fizettek be az ügyfelek automatán keresztül - ez így elsőre soknak hangzik, de valójában elhanyagolható az éves 215 millió darabos csekkforgalomhoz képest (mindössze 0,21 százalék). Pedig a csekkautomatákat sok olyan helyre telepítik, ahol postai nyitvatartási időn kívül is elérhetőek - igaz, elég gyakran meghibásodnak, a Posta az ezt firtató kérdésre nem válaszolt a lapnak.

Hirdetés

A sárga csekk országa - mikor felejtjük már el?

Ugyan ma már egy okostelefonnal is csak egy fotónkba kerül, hogy befizessük a számláinkat, a magyarok még mindig a postai sorban állást favorizálják a digitális technológiák felett. Pedig a pénzintézetek is kínálnak a legtöbb esetben ingyenes, vagy közel ingyenes befizetési lehetőségeket, és még csak meg sem kell komolyabban erőltetnünk magunkat a rendezéshez. Korábban összegyűjtöttünk néhány lehetőséget >>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Műszaki cikkek vásárlásánál nagyon figyelnek az energiahatékonyságra a magyarok, és ez akkor is kitartanak, ha meghibásodik a készülék. Ugyan hazánk nem jár élvonalban az elektromos hulladékok mennyisége terén uniós viszonylatban. Érdemes megjavíttatni az elromlott készüléket, hogy minél kevesebb elektromos hulladékkal terheljük a környezetet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?