5p

Mi legyen a pénzünkkel? Tegyük állampapírba? Részvénybe? Ingatlanba? Kriptóba?
A befektetésektől a vagyonkezelésig - újra itt a Klasszis Klub Live!

Jöjjön el személyesen, találkozzon neves szakértőkkel vagy csatlakozzon online!

2024. március 27. 17:00

Részletek és jelentkezés itt!

Bár az idei esküvői szezonnak már a vége felé járunk, a 2019-re tervezett lagzik szervezése már javában zajlik. Érdemes időben lefoglalni a legjobb helyeket, ugyanis egyre több pár áll mostanában az oltár elé. A növekvő tendenciát a KSH adatai is megerősítik: az első félévben közel négyszázzal több pár mondta ki a boldogító igent, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

A szolgáltatóknak jó üzletet jelent a sok esküvő, a pároknak pedig mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a nagy nap előtt; egy 80-100 fős esküvő megszervezése akár 2 millió forintba is belekerülhet. Sokszor hiába a gondos tervezés és a segítőkész rokonság, bizony előfordulhat, hogy a pár a szervezés közben kicsúszik a lagzira szánt pénzkeretből, és felmerül a kérdés, hogy hol lehetne még faragni a költségekből. Íme 7 tipp a Személyi Kölcsön Kalkulátor csapatától a kiadások csökkentéséhez.

1. Azokat a vendégeket hívjuk meg, akik igazán fontosak

A vendéglista összeállításánál érdemes azokra a rokonokra és barátokra fókuszálni, akikkel együtt szeretnénk ünnepelni, és akikkel szívesen megosztanánk a nagy nap örömeit. Mivel az esküvői büdzsé nagy részét a vacsora viszi el, a vendéglista ésszerű szűkítése az egyik legegyszerűbb módja a költségek csökkentésére. A lényeg, hogy az ifjú pár azokkal tudjon együtt ünnepelni a nagy napon, akik közel állnak hozzájuk.

2. Egy akciós, vagy egy használt esküvői ruha is lehet gyönyörű

A menyasszonyi ruha kölcsönzésével is spórolhatunk a költségeken, de ha az ara egyedi ruhát szeretne, akkor sem kell feltétlenül sokat költeni. Sok ifjú feleség próbálja meg eladni a saját menyasszonyi ruháját élete legfontosabb napja után: ezeket a hirdetéseket érdemes átnézni, hiszen egy használt, vagy akár egy családi örökségből maradt régi ruhát is át lehet alakítani, személyre lehet szabni egy kisebb összegből. Így máris készen van az egyedi, de mégsem méregdrága ruhaköltemény. Ha a lagzi után pedig már nincs szükség a ruhára, akár el is lehet adni, amivel további összeget spórolhat meg a pár.

3. Készítsünk egyedi meghívókat!

Sokkal olcsóbban ki lehet hozni a borítékoknak és magának a meghívóknak is a költségeit, ha egyedi, saját készítésű verziót küldünk szét a meghívottaknak. Ehhez jól jön a kézügyesség és a kreativitás. Az egyetlen hátránya ennek a megoldásnak, hogy időigényes, de ezen is segíthetünk: néhány ügyes kezű barátnő akár be is segíthet a borítékok címzésében, és máris sokkal gyorsabban elkészül ez a részfeladat is. Ha még ennél is egyszerűbb megoldás a cél, az interneten számos ingyenes, mégis ízléses sablont lehet találni, amit mindössze néhány perc alatt át lehet alakítani a jegyespár igényei szerint.

4. Van fotós a családban vagy a baráti körben? Adjuk neki a feladatot!

Ha van profi vagy egy ügyes hobbifényképész, akár videós ismerős a meghívottak között, kérjük fel, valószínűleg kedvezményesen, vagy ingyen el fogja vállalni a munkát. Az ismerős fényképésznél plusz előny, hogy ha már ismeri a párt, kényelmesebb lesz a fotózás folyamata is, hiszen jobban ismeri a jegyespár igényeit és többet ki fog tudni hozni a képekből, mintha egy idegen készítené őket.

5. Az ízléses dekoráció titka a mértékletesség

A díszítés és a színek mindig meghatározó kérdések az esküvőszervezésnél, így érdemes előre eldönteni, akár le is rajzolni, hogy milyen díszítőelemekre lesz szükség. Nem feltétlenül kell mindent megvásárolni, a saját készítésű díszek is jól mutatnak a teríték mellett, ezenkívül további kedvezményeket is ki lehet fogni: az esküvőszervezést vállaló rendezvényházak például bizonyos esetekben olcsóbban vállalják a teremdíszítést – például, ha hétköznap, vagy az őszi-téli időszakban tartja a pár az esküvőt. A szép esküvőt a vendégek is jobban élvezik, ezért is érdemes erre időt fordítani.

6. Vonjátok be a szervezésbe a családot is!

Az esküvő költségeit úgy is lehet csökkenteni, ha minden családtag vagy közeli barát csak egy apró szívességet tesz, amivel segít a szervezésben. Ez akár több tízezer forintot is jelenthet a végösszegnél. Ez lehet egy tálca sós vagy édes sütemény, egy egyedi díszítőelem, a menyasszonyi frizura vagy smink elkészítése is.

7. Kalkuláljunk előre a várható költségekkel!

Írjuk össze már a tervezési fázis elején, hogy mire mekkora összeget szánnánk. Az is nagyban segít, ha az ismerősi körben volt a közelmúltban esküvő, érdeklődjünk a tapasztaltabb pároktól. Néhány tuti tipp a polgári szertartás szervezésére, a legfinomabb esküvői tortára vagy a legjobb vőfélyre nemcsak a költségeket csökkentheti, de sok időt is megspórol a jegyespárnak.

Bár egyáltalán nem tanácsoljuk, hogy bárki is hitelből fedezze a nagy napot, de ha beüt a krach, hirtelen vállalhatatlan kiadással találkozunk, segíthet egy személyi kölcsön, ha minden kötél szakad. Ekkor is törekedjünk azonban arra, hogy a lehető legkedvezőbb kölcsönből finanszírozzuk a felmerült kiadásokat, hiszen azonosnak tűnő hitelajánlatok között is több tíz- vagy akár százezer forintos különbségek lehetnek a visszafizetésben. A Személyi Kölcsön Kalkulátor éppen ezért jött létre: segítséget nyújt, hogy könnyen és gyorsan találhatjuk meg a helyzetnek megfelelő hitelek közül a legkedvezőbbet.

Tartsuk azonban mindvégig észben, hogy a fényűző néhány óráért nem érdemes adósságba sodornunk magunkat évekre. Ne a vendégeket akarjuk elkápráztatni, hanem éljük meg a nagy pillanatot. Ne társuljon a hitel keserű emléket életünk egyik legfontosabb napjához!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Akár 7 milliót is bukhatunk egy rosszul kiválasztott hitelen
Privátbankár.hu | 2024. március 12. 10:09
Mutatjuk, mennyit kell most fizetni havonta egy lakáshitelért, hatalmas különbségek vannak. És nem mindenkinek ugyanaz a bank adhatja a legjobb ajánlatot.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavasz - 1. forduló
Privátbankár.hu | 2024. március 12. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! 2024 tavaszi diákverseny 1. fordulója a gimnáziumok diákjainak!
Személyes pénzügyek Mennyit ér egy Kossuth-fotó?
Kenessei András | 2024. március 9. 18:26
Ezt a kérdést igazán nem könnyű megválaszolni, hiszen nagyon sok, előzetes feltétele van. Csak néhány, kisegítő kérdést tegyünk fel hozzá! Milyen fotó? Mikor készült? Ki fotózta? Milyen állapotban van (mármint a kép)? Hol és hogyan lehet hozzáférni? És így tovább. Úgyhogy mindenekelőtt adjuk meg a választ könnyítő információt: ez a fotó árverési anyag, az antikvarium.hu 21. online árverésén volt hozzáférhető 222 további tétel társaságában. E tételek kivétel nélkül dedikált könyvek, kéziratok és fényképek voltak, és kivétel nélkül elkeltek.
Személyes pénzügyek Rövid távon megelőzték a bankbetétek az állampapírokat
Privátbankár.hu | 2024. március 8. 10:14
Az állampapírok korábban legyőzhetetelen befektetési formának tűntek. Azonban a csökkenő infláció alaposan átrendezte a viszonyokat.
Személyes pénzügyek Jobban keresik a magasabb összegű lakástakarékokat
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 17:16
Az ügyfelek több mint 61 százaléka a lehető legmagasabb összegben, vagyis havi 50 ezer forintos konstrukcióval indít lakástakarékot az Online Navigátor Kft. adatai szerint, akik az általuk közvetített Erste lakástakarék szerződések megoszlását mutatja be.
Személyes pénzügyek Sérül az Alaptörvényben biztosított szociális biztonsághoz való jog
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 11:02
A csökkenő népességszám és a társadalom idősödése miatt egyre nagyobb terhet jelent az aktív korú lakosságnak az időskori ellátórendszer fenntartása. Míg 1980-ban 20,9 százalék, addig 2022-ben már 31,7 százalék volt az időskorú népesség aktív korú népességhez viszonyított aránya. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Dr. Farkas Andrással és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Eddig hatalmas bukta a kormány családtámogatási csodafegyvere
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 13:54
Januárban nagyon felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
Személyes pénzügyek Több ezer magyar ügyfél lehet bajban egy külföldi biztosító miatt - figyelmeztetést adott ki az MNB
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 11:47
Már rég visszavontán a szlovák biztosító tevékenységi engedélyét, de sok magyar ügyfél továbbra is fizeti a díjakat.
Személyes pénzügyek Lakásbiztosítás féláron? Itt vannak a legnagyobb kedvezmények, összegyűjtve
Privátbankár.hu | 2024. március 4. 07:06
A márciusi kampányban vannak cégek, ahol 40-50 százalékos kedvezményt is el lehet érni.
Személyes pénzügyek Most érdemes megnéznie, mennyit kaphat az eurójáért
Privátbankár.hu | 2024. február 29. 18:23
Vegyesen alakult a forint árfolyama csütörtökön a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG