Hirdetés
Hirdetés

Felpörgött a piac: százezreket kaphat vissza a bankoktól, aki jól választ

2019. március 10., 12:10
Cimkék
bank
, hitel
, Bank360

Szokatlanul nagy az érdeklődés már az év elején a lakáshitelek iránt - februárban és március elején is kitarthatott a hitelfelvételi lendület, már amennyire következtethetünk minderre a bankok újdonságai alapján. Több pénzintézetnél is új akciók élesedtek, amelyekkel akár százezer forint felett spórolhatunk. A Bank360 ismét összeszedte a lakáshiteleket érintő változásokat.

A Bank360 legfrissebb információi szerint márciustól már nem fogad be új ügyletet a Referencia Kamatlábhoz kötött kamatozású típusú termékekből az UniCredit Bank, így már csak hosszú kamatperiódusú vagy végig fix kamatozású hitelek közül választhatnak az ügyfelek, azaz a törlesztés biztonságosabbá válik.

Csökkentek a kamatok a K&H Banknál az 5, 10 éves kamatperiódusú és a 10 éves rögzített kamatozású lakáshiteleknél:

Hirdetés

• Az 5 éves kamatperiódusú piaci kamatozású és a szintén 5 éves kamatperiódusú MFL hitelnél 4,59 százalékról 4,39 százalékra csökkent.

• Ugyanezen két terméknél 10 éves kamatperiódus mellett 5,15 százalékról 4,99 százalékra csökkent a kamat.

• Míg a 10 éves futamidejű végig fix kamatozású piaci és MFL hitelnél 5,09 százalékról 4,89 százalékra csökkent a kamat.

Amennyiben a bank leendő ügyfelei a kezdeti díjak elengedését szeretnék, más kamatozással juthatnak hozzá ezekhez a hitelekhez. Ebben az esetben

• az 5 éves kamatperiódusú piaci hitelnél 4,79 százalékról 4,59 százalékra csökkent a kamat.

• A 10 évesnél 5,35 százalékról 5,19 százalékra,

• a 10 éves fix kamatozású kölcsönnél pedig 5,29 százalékról 5,09 százalékra módosult.

Tavaszi jóváírás akciót hirdetett a Raiffeisen Bank. 70 000 forint jóváírást kaphatunk lakáshitelünk után, ha május 31-ig igénylünk minősített fogyasztóbarát lakáshitelt a banktól, és a folyósítástól a jóváírásig számítva késedelem nélkül fizetjük a törlesztőrészleteket, továbbá más Raiffeisen terméknél sincs 30 napnál későbbi vagy 5 000 forintnál magasabb késedelmes tartozásunk.

Az akció összevonható az induló díjakra vonatkozó akcióval, azonban a jóváírt összeget vissza kell fizetni, ha három éven belül végtörlesztjük vagy a tőketartozás felét meghaladó összeget törlesztünk elő.

Változtatott kamatkedvezmény-rendszerén a CIB Bank: 5 éves kamatperiódusú fogyasztóbarát lakáshiteleknél

• havi 100 000 forintos jóváírás esetén 0,02 százalékos kedvezményt kapunk a standard kamatból.

• havi 250 000 forintos jóváírás esetén 1,09 százalékot,

• ha pedig Magnifica vagy Private Banking ügyfelek vagyunk, 1,19 százalékos kamatkedvezményt kapunk.

• szintén 1,19 százalék kedvezmény kapunk, ha hitelkiváltás a cél.

További akciókkal is kecsegtet a pénzintézet: 100 000 forintot ír jóvá, ha az 5 éves fogyasztóbarát hitel célja idegen bank jelzáloghitelének kiváltása és igényeljük ezt a kedvezménycsomagot. A jóváírás 30 napon belül megtörténik.

A Budapest Banknál csökkent a 10 éves fogyasztóbarát jelzáloghitel kamata 2-10 millió forintos hitelösszeg-sávban 6,29 százalékról 6,19 százalékra.

Nem szakad meg a lendület

A Bank360 szerint az akciókon is látszik: továbbra is hatalmas az érdeklődés a lakáshitelek iránt, nem csillapodott Magyarországon a lakásvásárlási láz. A jegybanki adatok szerint idén januárban az előző év megegyező időszakához képest 9 százalékkal bővült a lakáshitelezés és több mint 73 milliárd forintot folyósítottak a pénzintézetek, de szintén nagy volt az érdeklődés a személyi kölcsönök iránt, amelyek magas hitelösszegük miatt reális alternatívát jelentenek ingatlancélú felhasználáshoz.

A hitelaggregátor szakértője, Veres Patrik úgy véli, a szokatlanul magas év eleji érdeklődést a bankok is megpróbálják kihasználni és – kamatverseny híján - jelentős akciókkal próbálják magukhoz édesgetni az ügyfeleket.

A portál kalkulációi szerint 15 millió forintot 20 éves futamidővel, 10 éves kamatperiódussal akár 4,58 százalékos THM-mel is találhatunk a piacon, míg a kicsit kockázatosabb 5 éves kamatperiódust vállalva már 4,01 százalékos THM mellett is vehetünk fel kölcsönt.

A lakáshitelek iránti kereslet idén is kitart, a banki szakportál kétszámjegyű bővülést prognosztizál, amelynek jelentős hajtóereje az ingatlanárak emelkedése, ami a többség számára szükségessé teszi a lakáshitel felvételét tranzakcióik lezárásához.

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan?

Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan?

Az amerikai nyugdíjasok élete annyira drága, hogy azzal az erővel már egy óceánjáró sétahajón is tudnak kabint bérelni hosszú távra. Legalábbis a statisztikák és a hajótársaságok ezt sugallják. Van, ahol pedig alkudni lehet az árból. Ám van sok buktató, az egészségbiztosítástól kezdve a kisállatok elhelyezéséig.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?