Hirdetés
Hirdetés

Fő a biztonság – de hogy találnak így sofőrt az iskolák?

2018. május 23., 13:44

Az idei évtől szigorúbb szabályok szerint lehet iskolai buszos kirándulásokat szervezni.

A rohamléptekkel közeledő vakáció kapcsán Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára emlékeztetett arra, hogy az iskoláknak idén januártól sokkal szigorúbb szabályoknak kell megfelelniük az osztálykirándulások szervezésekor. Az egyik legfontosabb változás, hogy az óvodák, iskolák csak olyan társasággal köthetnek szerződést, amely 13 évesnél fiatalabb autóbusszal vállalja a diákokat szállítását, valamint a cégnek garantálnia kell, hogy a sofőr nem szenved alvászavarban.

Ezen kívül fontos változás - ismertette -, hogy külföldi iskolai utazások során éjszaka 11 és hajnali 4 óra között ezek a buszok nem közlekedhetnek, és a sofőrnek is biztosítani kell a megfelelő pihenést, tehát ez az idő nem tölthető a járműben. A szigorításra azért volt szükség, mivel tavaly Veronában balesetet szenvedett egy busz, amelyen a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárai és diákjai utaztak, a balesetben 16-an veszítették életüket. A részletekről itt írtunk a Privátbankár.hu-n. >>>

Hirdetés

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Enyhíthet a vitatott nyelvtörvényen az új ukrán elnök

Enyhíthet a vitatott nyelvtörvényen az új ukrán elnök

Az ukrán az egyetlen államnyelv Ukrajnában, de a fejlesztéséről más elképzelései vannak Volodimir Zelenszkij csapatának, mint ami a parlament előtt lévő nyelvtörvény tervezetében áll. Zelenszkij kampányszóvivője szerint a módszereknek ösztönzőeknek kell lenniük, mert az hatékonyabb, mint a korbács. Az orosz miniszterelnök szerint javulhat az ukrán-orosz viszony.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?