6p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem csak a bankok, a biztosítók is jelentős átalakuláson estek át az elmúlt években. A digitális megoldások előretörése a magyarok számára is elhozta a kényelmet, akár utazásról, autózásról vagy lakásról beszélünk.

Mobilon, néhány érintéssel, akár a sífelvonón ülve is köthetünk már utasbiztosítást, vagy otthonról, neten keresztül lakásbiztosítást. Gyakorlatilag kényünk-kedvünk szerint alakíthatjuk, hogy milyen védelmet szeretnénk - kezdi a magyar ügyfelek számára is elérhető biztosítási technológiákról szóló összesítését a Bank360.hu, amelyet a Privátbankár számára készítettek. A szakportál megjegyzi: míg a bankszektorban az utóbbi években az online bankszámlanyitás és hiteligénylés, illetve az open banking és az azonnali fizetési volt a nagy durranás, addig szépen-csendben a biztosítók is megcsinálták a maguk techforradalmát és megérkeztek a kiemelkedő ügyfélélményt nyújtó, kényelmes, és sok esetben árazásban is kedvezőbb alkalmazások, biztosítások. A Bank360.hu összeszedte, milyen megoldásokat találhatunk itthon is.

Online kalkulátorok

Természetesen a biztosítások piacán is megjelentek a termékek összehasonlítására szolgáló biztosítás kalkulátorok. Lakás-, kötelező biztosítás, casco vagy utasbiztosítás? Már több portálon is összehasonlíthatjuk személyre szabott módon a legjobb ajánlatokat. A választás előtt mindenképpen érdemes az összehasonlítással kezdeni, hiszen pénzt spórolhatunk. Az összehasonlítást nem csak asztali gépen, hanem már mobiltelefonon is egyszerűen elvégezhetjük, hazánkban több szolgáltató, köztük a Bank360.hu is kínál online kalkulátorokat.

E-kárbejelentő

A tavalyi év egyik nagy dobása volt a mobilra és asztali gépre is elérhető E-kárbejelentő alkalmazás. Segítségével elfelejthetjük a papíralapú betéti lapot, az alkalmazással és a weboldallal két érintett gépjármű kárbejelentését lehet elindítani. A biztosítás adatait előzőleg könnyen beolvashatjuk, hiszen idén januártól QR kódokkal látták el a biztosítási dokumentumokat. Káreset során egyszerűen rögzíthetjük a kárbejelentést. Az alkalmazást már több mint 250 ezren töltötték le és 7 ezer bejelentés érkezett ezen keresztül a biztosítótársaságokhoz.

Casco okosan, időarányosan

Az Aegon a magyar piacon először rukkolt elő perc alapú casco biztosítással. A dolog érdekessége, hogy az alkalmazás már 2015. óta elérhető, de úgy látszik, hogy csak az elmúlt 1-2 évben vált népszerűbbé a felhasználók körében. A biztosító alkalmazása lehetővé teszi, hogy az autó használat arányában fizessünk a casco biztosításért. A díj alacsonyabb, ha áll az autó, és magasabb, ha mozgásban van. A biztosítást ki-be kapcsolgathatjuk, csak arra kell figyelnünk, hogy amikor nem használjuk az autót, állítsuk le, különbel feleslegesen égetjük a pénzt.

Szintén a Pay-as-you-Drive modellt használja a frissen debütált Cristo alkalmazás. Az app vezetési tippeket is ad, és a magatartásunk alapján okoscasco-díjat is kalkulál, és meg is köthetjük a szerződést, amely elemi és baleseti károk ellen, lopás, törés és üvegtörés ellen is véd.

Sportolók mindig biztonságban

Az NN Biztosító a Protect.me applikációval a sportolóknak szeretne védelmet nyújtani. Az okoscascohoz hasonlóan ezt a biztosítást is kapcsolgathatjuk attól függően, hogy éppen mit sportolunk. A szerződéskötés néhány érintés a mobilon. A sikeres kötés után kiválaszthatjuk, hogy mit fogunk éppen sportolni és annak megfelelő biztosítási díjat fogunk fizetni az aktivitás időtartamáig.

Fiatalos forma

Szintén teljesen online folyamatokat kínál az Uniqa által működtetett Cherrisk, ahol utas-, baleset- és lakásbiztosítást is köthetünk villámgyorsan úgy, mintha csak chatelnénk egy ügyintézővel. Az applikáció nem csak biztosítást, hanem játékot is kínál: minél aktívabb életet élünk, annál több cserkót gyűjthetünk, amelyeket különböző utalványokra és kedvezményekre válthatunk be.

Kihívók akadtak

Persze ezen a területen is megjelentek az új kihívói a hagyományos biztosítóknak, sokszor éppen ugyanazok, akik a bankok trónját is követelik: a Magyarországon is nagyon népszerű Revolut például ultraalacsony árú utasbiztosítást kínál egy végtelenül egyszerű módon: a mobilalkalmazmásban egy érintéssel bekapcsolhatjuk a szolgáltatást, amely automatikusan érzékeli, ha elhagytuk az országot és bekapcsolja a biztosítást, aminek napi díja kevesebb mint másfél euró.

Hasonlóan kényelmes például az Amazon szolgáltatása, ami egyelőre nem érhető el a magyar ügyfeleknek. Az Alexa smarthome asszisztensen keresztül akár beszélgetve is megköthetünk egy felelősségbiztosítást kevesebb mint egy perc alatt (hiszen az Amazonon fent vannak az adataink, nem kell megadni semmit), ráadásul nem is nagyon messze, Németországban köthetünk ilyen szerződést.

Adatvezérelt módban a biztosítások

A közeljövő rengeteg újdonságot tartogat a biztosítások piacán is: a Bank360.hu arra számít, hogy egyre kényelmesebb, olcsóbb és megbízhatóbb termékek jönnek. Ma már szinte minden rezdülésünket méri valamilyen okoseszköz, ez pedig az új lehetőségek tárházát kínálja a biztosítóknak. Nem számít, hogy egészség- vagy vagyonbiztosításról van szó, ezek az eszközök és a közösségi média annyi valós idejű adatot szolgáltatnak, hogy gyerekjáték lesz a biztosítóknak személyre szabott ajánlatot adni, ami tényleg a saját élethelyzeteinkre nyújt megfizethető védelmet.

Sok hasonlóságot lát a Bank360.hu a pénzügyi szolgáltatások szektorával. A digitális zajban felértékelődik az emberi tanácsadás, ezen a téren pedig nagyon komoly feladat hárul a biztosítási ügynökökre, hogy egyszerűen és hatékonyan tájékoztassák az ügyfeleket. Ebből a feladatból persze a szabályozó szerveknek is ki kell venniük a részüket. Nemrég a Magyar Nemzeti Bank bejelentette, hogy a Minősített Fogyasztóbarát jelzést kiterjesztik a lakásbiztosításokra is. A minősítés célja, hogy az ügyfelek villámgyorsan megtalálják a számukra ideális biztosítást, amely szigorú szabályoknak felel meg ár, szolgáltatás és kényelem tekintetében is.

A Bank360.hu arra számít, hogy a jegybank itt nem áll meg, és más biztosítási termékekre is kiterjeszti a fogyasztóbarát elismerést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Még ne szaladjon a postára ingyenes készpénzfelvételért!
Privátbankár.hu | 2024. április 18. 09:14
Bár a parlament megszavazta és a Magyar Közlönyben meg is jelent a készpénzfelvét ingyenességét postai POS-terminálra kiterjesztő törvény, az csak a jövő év elején lép hatályba.
Személyes pénzügyek Sokan megtalálták a tutit a befektetési alapokban
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 13:40
Ezt jelzi, hogy rengeteg pénzt raktak oda.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Teljes az országos döntő mezőnye
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 12:59
Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Újabb hat csapat jutott be a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 16:26
Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok küzdelmével folytatódott a pénzügyi verseny.
Személyes pénzügyek Mellbevágó adat, a nyugdíjasok több pénzt hoznak az államkasszának, mint amennyit kapnak
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 10:01
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke hosszas kutatómunka és számítások után bátran vállalja azt az állítását, miszerint a nyugdíjszaldó pozitív a költségvetés számára. A nyugdíjasok tehát nem anyagi terhet jelentenek az államnak, hanem bevételt hoznak. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Süle-Szigeti Bulcsúval és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 3. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint a Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 2. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Hat csapat már bemasírozott a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 16:41
A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójának első versenynapján Veszprém és Tolna, Vas és Fejér valamint Pest vármegye csapatai vehettek részt.
Személyes pénzügyek Húszból csak egy pénzügyi guru tudja, mit beszél?
Eidenpenz József | 2024. április 2. 05:41
Nagyon sok kisbefektető, megtakarító az internetről, közösségi médiából, influenszerektől próbál tájékozódni a pénzügyekről. Ám kutatások szerint ezek túlnyomó része nem ért ahhoz, amit csinál. Ráadásul ez még a jobbik eset, mások ugyanis még manipulálhatják is a követőiket, ami károkat okozhat. A szakértők szabályozást sürgetnek a kontárok és csalók kiszűrésére. Hogyan ismerhetjük fel a rossz influenszereket?
Személyes pénzügyek Ki mit hoz be? Ki mit visz ki? Árverésre ment a whisk(e)y
Kenessei András | 2024. március 29. 14:07
A világ egyik legismertebb árverezőháza izgalmas aukción vitte kalapács alá a Föld egyik legismertebb égetett szeszfajtáját, amelynek erőteljes angolszász, pontosabban kelta utódnépi kötődése van. Az árverés, a várakozásokat beváltva, nagy sikerrel zárult.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG