Hirdetés
Hirdetés

Ha ez igaz, akkor gyötrelmes nyugdíjas évek várnak a magyarokra

2017. szeptember 20., 11:52

Rendkívül pesszimisták vagyunk az idős éveinket tekintve az OTP felmérése szerint.

A lakosság 22 százaléka okkal retteg az öregségtől, ők ugyanis azzal számolnak, hogy a jelenleginél is kevesebb idejük és lehetőségük lesz olyan dolgokra, amiket szeretnek, derült ki az OTP Öngondoskodási Indexéből. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt a duplájára emelkedett azon pesszimisták száma, akik nem számítanak boldog nyugdíjas évekre, ugyanakkor 43 százalékuk még mindig vágyakozva tekint a távoli jövőbe, ezt közölte az OTP a Privátbankár.hu-val.

A legtöbben továbbra is több időt szeretnének szánni a barátaikra (47%), kirándulni vagy utazni szeretnének (41%), vagy az unokáikkal szeretnének több időt tölteni (35%). Sokan azonban idő- vagy pénzhiány miatt mégis úgy gondolják, erre nem lesz lehetőségük. Horpácsi Krisztina az OTP Nyugdíjpénztár főosztályvezetője szerint a mai aktív korú lakosság 17 százaléka úgy gondolja, hogy még mozizásra, színházba járásra sem lesz elég pénze nyugdíjasként, 36 százalék pedig meg van győződve arról, hogy egy-egy nyaralást sem engedhet majd meg magának.

Hirdetés

Az Öngondoskodási Index eredményeit elemezve az is kiderült, hogy egy év alatt 37 százalékról 42 százalékra emelkedett azon aktív keresők aránya, akik már rendelkeznek nyugdíjcélú megtakarítással, vagy terveznek ilyet.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Két óra alatt Pekingből New Yorkba: igyekeznek a kínaiak

Két óra alatt Pekingből New Yorkba: igyekeznek a kínaiak

A polgári repülésben nagy visszalépést jelentett, amikor a néhány, még működő Concorde leállt: azóta a hangsebesség áthatolhatatlan akadályt jelent a légi utas szállításban. Most Kínában álltak elő egy megoldás tervezettel, és nem is aprózzák el: kétszeres helyett hatszoros hangsebességgel süvítene a jármű.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?