Hirdetés
Hirdetés

Így juthatsz be a Sportarénába, ha nincs nálad egy fillér sem

2017. szeptember 14., 17:25

Megújult a Budapest Sportaréna beléptetőrendszere: QR kód mellett már NFC-képes jegykezelésre is alkalmas. Jövőre pedig már el sem fogadják a készpénzt a büfében és a parkolóban.

A Papp László Budapest Sportaréna és a Danubius Hotel Arena (korábbi Hotel Stadion) épületei a főváros XIV. kerületében.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Egy érintés, és bent vagy

Egy éve vezették be az érintőkártyás fizetési lehetőséget minden büfénél és pénztránál, amely jelentősen gyorsította a kiszolgálást és csökkentette a sorokat. A bankkártyás fizetések aránya egyre nő, a vendégek harmada kártyával fizet, a közelmúltban a rekord a 40%-os arány volt az egyik nemzetközi koncert alkalmával.

Most bevezetik a Budapest Aréna mobilalkalmazást: ez gyorsabb beléptetést és számos kényelmi funkciót kínál a felhasználóknak. Az alkalmazás mindenki számára ingyenesen elérhető, és érdemes már a programok látogatása előtt letölteni, hiszen a megvásárolt jegyek is könnyebben tárolhatók a mobilon, és nem szükséges kinyomtatni őket - derül ki a Budapest Sportaréna és a Mastercard közös közleményéből

Hirdetés

Az applikáció kizárja a visszaéléseket is, hiszen a jegy nem másolható, és egyszerre egy készüléken tárolható. Az applikáció emellett az adott eseményre jeggyel rendelkezők számára parkolójegy-vásárlást vagy büfécsomag-elővásárlást is biztosít.

Pár hónap, és már el se fogadják a készpénzt

2018. január 1-jétől az Aréna teljesen készpénzmentessé válik, azaz a büfékben és a parkolóházban már kizárólag bankkártyával lehet majd fizetni. Akik nem rendelkeznek bankkártyával, azok az Arénában található automatákból egy gyors regisztrációt követően Mastercard márkájú feltöltős bankkártyákat válthatnak ki. Ezek a kártyák teljes értékű bankkártyák, így nem csak az Arénában, hanem minden bankkártyás elfogadóhelyeken is használhatók.

Hamarosan a pakoló is megújul

„A jövőben is számos új fejlesztés valósul meg az Arénában: a parkolórendszer megújítása során a tervek között szerepel egy rendszámfelismerős beléptetés, ahol az előre történő parkolójegy vásárlás során a rendszámot meg lehet adni, így érkezéskor a jegyet elő se kell venni. A kapu felismeri, hogy adott rendszám rendelkezik érvényes jeggyel, melynek következtében a sorompó automatikusan nyílik. Ha valaki pedig nem rendelkezik előre megvásárolt jeggyel, akkor egy egyérintéses kártyával gyorsan rendezheti a díjfizetést, csökkentve ezzel a sorban állás idejét.” – fejtette ki Lak Tibor, a Papp László Budapest Sportaréna cégvezetője.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Két óra alatt Pekingből New Yorkba: igyekeznek a kínaiak

Két óra alatt Pekingből New Yorkba: igyekeznek a kínaiak

A polgári repülésben nagy visszalépést jelentett, amikor a néhány, még működő Concorde leállt: azóta a hangsebesség áthatolhatatlan akadályt jelent a légi utas szállításban. Most Kínában álltak elő egy megoldás tervezettel, és nem is aprózzák el: kétszeres helyett hatszoros hangsebességgel süvítene a jármű.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?