Hirdetés
Hirdetés

Lakáshiteled van? Ezért cseréld le másikra!

2017. december 23., 14:53

Ha valaki most igényel lakáshitelt, akkor mindössze 3,6 százalékos kamatot kell fizetnie utána, vagyis a 2016. januári mértéknek még a kétharmadát sem

Az akár néhány hónappal ezelőtt felvett lakáshitelt is lehetséges és érdemes újra cserélni, hiszen a nyáron még 4,17 százalékos volt a kamatszint. A Magyar Nemzet a Bankmonitor adataira hivatkozva írta: például egy húszéves futamidővel tavaly júniusban, öt évig fix kamatozással felvett tízmillió forintos hitelt ma már ki lehet váltani egy, a teljes húsz évre rögzített kamatozású kölcsönnel.

Ennek jelentősége abban áll, hogy így két évtizedig biztosan nem változik a havi fizetési kötelezettség, még akkor sem, ha közben a kamatok az egekig emelkednek. Többéves távlatban pedig biztosan változik a jelenlegi kifejezetten alacsony hozamkörnyezet.

Mi kell a kölcsöncseréhez?

Ahhoz persze, hogy kedvezőbb kamatozású kölcsönre cserélhesse az ügyfél a hitelét, néhány feltételnek meg kell felelnie. Például a jelenlegi és minden korábbi hiteltörlesztésnek rendben kell zajlania. Tudni kell azt is, hogy aki korábban valamilyen fizetési könnyítésben vett részt, nem élhet a csere lehetőségével. Megfelelő nagyságú és rendszeres jövedelmet kell igazolni, továbbá azt is, hogy három hónapja állásban van a kölcsönigénylő. Nem utolsó sorban rendelkezni kell a bank által megkövetelt ingatlanfedezettel.

Hirdetés

Számolj velünk!

Segítünk megtalálni a legjobb lakáshitelt és lakástakarékot gyorsan és egyszerűen!
A bankok legjobb ajánlatait itt találhatod >>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

A szír feszültség növekedésével párhuzamosan hétfőn titkos és rendkívüli látogatásra érkezett Izraelbe az amerikai Központi Parancsnokság parancsnoka. Moszkva feladta reményét, hogy valaha is csatlakozhat a nyugati politikai rendhez, ezért újrafogalmazta stratégiai érdekeit és történelmében először a Közel-Keletre irányul a központi figyelme.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?