Hirdetés
Hirdetés

Lakást vennél? Ez nagy segítség lehet

2017. szeptember 01., 10:29

Szeptember elsejétől érhetőek el a K&H minősített fogyasztóbarát lakáshitelei.

Bővíti lakáshitel-kínálatát a K&H. Bár a bank eddig is kínált több évig fix kamatozású, azaz több évig rögzített törlesztő részletű lakáshiteleket, szeptember elsejétől már a fiókhálózatban is igényelhetőek a K&H Minősített fogyasztóbarát lakáshitelei. Az új lakáshitel konstrukciók 3 vagy 5 évre rögzített kamatozásúak lesznek, azaz ennyi ideig garantáltan állandó a havi törlesztőrészletet biztosítanak az ügyfeleknek.

Mennyi az annyi?

A fogyasztóbarát lakáshitelekre vonatkozó szabályok többek között a kamatfelárat is maximálják. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy most igényelt minősített fogyasztóbarát lakáshitel kamata nem lehet magasabb, mint 4,17 százalék a 3 éves kamatperiódus esetében. 5 évesnél pedig 5,13 százalék a maximum.

A K&H fogyasztóbarát lakáshitelei közül egy 20 éves futamidejű, 10 millió forintos, 3 évig rögzített kamatozású konstrukciónál a havi törlesztés akár 57 126 forint is lehet. A több évre rögzített kamatperiódusú lakáshitelek nagy előnye, hogy ez az összeg a rögzítés miatt évekig nem változik, akkor sem, ha a gazdasági helyzet megváltozása miatt esetlegesen magasabb lenne már a kamatkörnyezet.

Hirdetés

Élénkül a lakosság hitelfelvételi kedve

A K&H az idén jelentős élénkülést tapasztalt a lakossági hitelezésben: 2017 első 5 hónapjában a jelzáloghitel-igénylők száma 25 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A felvett jelzáloghitelek 98 százaléka lakáscélú hitel, a folyósított lakáshiteleknél az idei első öt hónapban 35 százalékos növekedést tapasztalt a bank. Az átlagos hitelösszeg csaknem 9 millió forint volt.

A jelentős növekedés ellenére a K&H nem tart attól, hogy a háztartások túlzottan eladósodnának, mert megfelelő fékek vannak a rendszerben. Ilyen például a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (jtm), amely nem engedi, hogy a hiteligénylők erőn felül eladósodjanak. A fogyasztóbarát minősítési rendszer pedig szintén a kiegyensúlyozott lakáshitel-piaci növekedést segítheti a jövőben.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?