Hirdetés
Hirdetés

Mikor érkezik a nyugdíj? Ekkor kell várni a postást

2017. október 03., 16:55

Jövő hónaptól a nyugdíjkifizetéseket az Országos Nyugdíj Főigazgatóság helyett már a Magyar Államkincstár végzi.

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Mindenesetre jó hír, hogy novembertől változatlan menetrendben érkezik a nyugdíj. Mindenki a szokásos időpontban fogja megkapni a járandóságát - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Privátbankár.hu-val.

"A változás oka, hogy a bürokráciacsökkentés és az adminisztráció hatékonyságának növelése érdekében a kormány ésszerűsíti és egyszerűsíti az eddigi intézményrendszert" - indokolja a szaktárca közleményében. Az NGM szerint a  Kincstár felkészült a feladatra, az intézmény már most több millió kifizetést intéz minden egyes hónapban (pl. családtámogatások).

Hirdetés

Tehát novembertől a nyugdíjasok a megszokott rendben kapják a nyugdíjakat. Postai kézbesítésnél változatlanul november 15-tól, illetve december 4-től kezdődően 12 munkanap alatt, míg bankszámlára való átutalás esetén november 10-én, majd december 4-én érkezik a járandóság.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?