Hirdetés
Hirdetés

Nyaralás előtt állsz, de pénzre van szükséged? Ezek a legjobb személyi kölcsön ajánlatok!

2018. július 11., 16:24

Előfordul, hogy éppen a nyaralás előtt megy tönkre valami, amit azonnal pótolni kell, de erre éppen a pihenésre szánt megtakarítást kell költened. Ha hasonló helyzetbe kerültél, átmeneti segítséget jelenthet egy személyi kölcsön. Persze egyáltalán nem mindegy, melyiket választod, hiszen súlyos tíz- vagy akár százezreket is bukhatsz egy rossz döntéssel.

Nincs szerencsés helyzetben az, aki mostanában megy el nyaralni. Bár a forint viszonylag erősödött a napokban a főbb devizákkal szemben, még mindig jócskán többet kell fizetni a dollárért és euróért a korábbi hetekhez képest. Persze még pechesebb az, akinek éppen a jól megérdemelt pihenés előtt köszönt be valamilyen váratlan kiadás, ami hirtelen el is viszi a nyaralásra félretett pénzt.

Ha nem tudtunk eleget félretenni és máshonnan sem sikerül pénzt szerezni, megoldást jelenthet egy gyorsan, akár órák alatt igényelhető szabad felhasználású személyi kölcsön. Ezeket a hiteleket bármire fordíthatjuk anélkül, hogy a banknak igazolnánk a felhasználást, ráadásul az igényléshez fedezetre és önerőre sincs szükség, elég mindössze egy jövedelemigazolás a rendszeres havi bevételünkről. Ráadásul a legtöbb esetben a kamatozás is fix, így nem kell a törlesztő emelkedésétől tartanunk, az végig kiszámítható marad.

Hirdetés

Ezek a legjobb 300 000 forintos személyi kölcsönök 2018. júliusában

A Bank360 személyi kölcsön kalkulátorával megnéztük, melyek lehetnek a legjobb ajánlatok, ha néhány napos kiruccanást tervezünk külföldre és nem szeretnénk kicentizni a költéseinket. A kalkulációhoz számításba vettük, hogy ebben a szituációban ügyfélként nem feltétlenül akarunk bankot váltani (hiszen kamatbónusz jár, ha a fizetésünk a hitelintézetnél vezetett számlán landol), a fizetésünk pedig nettó 250 000 forint alatt van.

Ha ezekkel a feltételekkel akarunk például 300 000 forintot felvenni és a visszafizetést sem húznánk sokáig, 17 hónapos futamidő mellett már találhatunk igen kedvező ajánlatokat.

A legolcsóbban a Sberbank Fair Express kölcsönével jövünk ki: a teljes visszafizetendő összeg a futamidő végén 336 657 forintra rúg, a törlesztőrészlet pedig 19 431 forint havonta a második hónaptól. Ez azt jelenti, hogy a kölcsön 36 657 forintunkba kerül összesen.

A dobogó második fokára a CIB Bank Előrelépő kölcsöne kerül, ahol a törlesztőrészlet 17 hónapra 20 303 forint, a teljes visszafizetendő a futamidő végén pedig 345 151 forint lesz, így ez az ajánlat közel 10 000 forinttal drágább az előzőnél.

A harmadik legjobb hitelajánlat a Provident személyi kölcsöne. A pénzintézetnél összesen 349 128 forintot fogunk végül visszafizetni a futamidő alatt. Érdemes azonban átgondolni, hogy bizonyos helyzetekben a Provident akár kedvezőbb is lehet számunkra a másik két ajánlatnál az alábbi okok miatt:

  • itt a törlesztés nem havi rendszerességű, hanem hetente kell kisebb összeget kifizetnünk, példánkban 4 849 forintot 72 héten át. Ez sokak számára jelenthet könnyebbséget.
  • Nincs minimum elvárt jövedelem, míg a másik két esetben van: a Sberbanknál 68 000 forint, a CIB-nél 120 000 forint.
  • A hiteligénylésnél elég mindössze egy hónapos munkaviszony, míg a két banknál legalább 3 hónapra van szükség.

Még kedvezőbb árazást is elérhetünk, ha vállaljuk, hogy a pénzintézethez érkeztetjük a fizetésünket, vagy bizonyos nagyságú jóváírás érkezik a számlánkra havonta. Akkor is olcsóbb lesz az ajánlat, ha az igazolt rendszeres jövedelmünk meghaladja a havi nettó 250 000 forintot.

Arra persze ismételten felhívnánk a figyelmet, hogy kölcsönből nyaralni csak a legvégső esetben érdemes, hiszen ezt a terméket nem erre találták ki. Ha nem maradt más választás, akkor is érdemes alaposan körülnézni az elérhető lehetőségek között, hiszen ahogy a példában is láthattuk, a pénzintézetek ajánlatai között több ezer forintos eltérések is lehetnek ugyanakkor hitelösszeg mellett.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Cofidis Fapados kölcsöne 59 518 forintos törlesztőrészlettel és 7,32 százalékos THM-mel vehető fel, de hasonlóan jó ajánlat a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsöne 60 330 forintos havi törlesztőrészlettel és 7,90 százalékos THM-mel lehet a tiéd. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank új ügyfeleknek szóló ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Advertisement

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?