Hirdetés
Hirdetés

Ráugrottak a kormány ingyenpénzére – te kaptál?

2017. december 14., 08:31

Karácsonyig elbírálhatják az összes Otthon Melege pályázatot.

MTI Fotó: Máthé Zoltán
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra - mondta Szabó Zsolt államtitkár az M1-en az MTI beszámolója szerint. A háztartási nagygépek cseréjére meghirdetett program eredetileg 600 millió forintos keretösszegét az óriási érdeklődés miatt 2,6 milliárd forintra emelték. Még mintegy 2000 pályázat vár elbírálásra, de karácsonyig ez is lezáródhat.

A három éve futó programban az energiahatékony hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosó- és szárítógépek beszerzése évente mintegy tízmilliárd forintnyi megtakarítást jelentett a háztartásoknak.

Hirdetés

Új kazánra is adnak támogatás

Az államtitkár az Otthon Melege Program másik két, párhuzamosan zajló alprogramja kapcsán korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy ha a támogatói okirattal rendelkező pályázó a beruházást már elvégezte, és most benyújtja a kiírásnak megfelelő, hiánytalan elszámolását, akkor az elnyert támogatási összeget még idén kifizetik neki.

A 2017-ben fűtési rendszerek korszerűsítésére és a gázkonvektorok cseréjére elindított alprogramokra összesen mintegy 5 ezer pályázat érkezett be. A megtakarítás éves összege korszerű gázkonvektor beszerzése esetén közel 50 ezer forint lehet, egy kazáncserével pedig elérheti a 100 ezer forintot.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

A szír feszültség növekedésével párhuzamosan hétfőn titkos és rendkívüli látogatásra érkezett Izraelbe az amerikai Központi Parancsnokság parancsnoka. Moszkva feladta reményét, hogy valaha is csatlakozhat a nyugati politikai rendhez, ezért újrafogalmazta stratégiai érdekeit és történelmében először a Közel-Keletre irányul a központi figyelme.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?