Hirdetés
Hirdetés

Személyi kölcsönök: lassan nem extra, hanem elvárás az online hitelfelvétel

2019. március 03., 13:55

Az igen népszerű személyi kölcsönök árazásában nincs változás, újításokban viszont annál inkább. Idén újabb bankok csatlakoztak a teljesen online történő hiteligénylést biztosító pénzintézetekhez, így ma már széles a választék, ha a fotelből ülve akarunk egy jóárasított személyi kölcsönt felvenni.

A Bank360 gyűjtése szerint idén februárban már négy pénzintézet kínál a lakosságnak bárhonnan elindítható, teljesen online felvehető személyi kölcsönt. A szakportál szerint idén jócskán bővülhet ez a szám, hiszen a törvényi és technológiai keretek adottak, a hiteligénylők számára pedig óriási kényelmet jelent, ha nem a bankfiókban kell személyesen várakozniuk, hanem mindössze néhány perc alatt letudhatják a teljes hiteligénylést, akár több millió forint felvétele esetén is.

A szakportál szerint jelenleg az OTP Bank, a CIB Bank, a K&H Bank mellett idén már a Cofidis is teljesen online folyamaton keresztül teszi elérhetővé kölcsönét, igaz, utóbbi egyelőre kizárólag mobilapplikációján keresztül. A Cofidis egyébként részben már ezt megelőzően is online, videóchat segítségével végezte az ügyfélazonosítást, ám akkor még papíralapon is el kellett juttatni a fiókba az aláírt szerződést.  A CIB Bank kölcsöne is csak nemrégiben érkezett az asztali számítógépekre: a bank korábban csak mobilbankon keresztül tette lehetővé ügyfeleinek az ilyen típusú hiteligénylést, akkor viszont akár 7 perc alatt is túleshettünk az egész folyamaton.

Hirdetés

Már nem csak a bank ügyfeleinek

Ezeknél a hiteleknél idén megszűnt egy jelentős igénylési korlát, mégpedig az, hogy csak meglévő ügyfelek igényelhettek eddig online hitelt. Érthető volt a lépés, hiszen a banki algoritmusok a meglévő számlatörténet alapján szinte minden vizsgálatot el tudtak végezni villámgyorsan, ha hónapok vagy évek óta az adott banknál vezetett folyószámlára érkezett a fizetésünk.

Tavaly elkezdődött azonban a változás, mára pedig mind a négy pénzintézet megnyitotta az online hitelfelvétel lehetőségét azok előtt is, akik nem kizárólag ezeknél a pénzintézeteknél bankolnak. Igaz, még mindig találhatunk enyhébb feltételek, mint például a OTPDirket szerződés megléte az OTP-nél, vagy a K&H esetében, ahol csak bizonyos pénzintézetek ügyfelei tudják felvenni az online kölcsönt.

A Bank360 arra számít, hogy idén további hitelintézetek csatlakoznak az online felvehető hitelt nyújtó bankokhoz.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Összeomlottak az államkötvényhozamok

Összeomlottak az államkötvényhozamok

Váratlanul újra pánikszerű vétel bontakozott ki a fejlett európai országok államkötvényeinek piacán: az árak megemelkedtek, a hozamok nagyot zuhantak. A pánikot egy, a vártnál rosszabb eurózónás adat okozta, amelyik jobban megnézve nem is olyan rossz, de olyan méretű a pesszimizmus, hogy a bolhát is elefántnak látják.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?