Hirdetés
Hirdetés

Teljes a felfordulás: tényleg átejtették a nyugdíjasokat?

2017. november 18., 13:30

Kitört a balhé a novemberi nyugdíjak körül, sok idős ember úgy érzi: nem kapta meg a neki járó, teljes összeget.

EPA/Stefanos Rapanis
EPA/Stefanos Rapanis

A nyugdíjas szövetség elnöke nem csodálkozik, szerinte a nyugdíjprémiummal és az emeléssel kapcsolatos tájékoztatás kritikán aluli volt. A nyugdíjasok ráadásul novemberben megkapták egy összegben az egész évre járó emelést, így decemberben pluszban már csak az Erzsébet-utalvánnyal számolhatnak – írja az atv.hu.

Farkas András nyugdíjszakértő szerint  mivel a havi 0,8 százalékos emelést egy összegben odaadta az állam novemberben, aki 100 ezer forintos nyugdíjat kapott eddig, az decemberben is csak ennyit kap majd, plusz a 10.000 forintos Erzsébet utalványt, amelyet a tavalyi évhez hasonlóan idén is megad a kormány, karácsonyra.

Januárig kell várni

A nyugdíjszakértő szerint érezhető nyugdíjemelés januártól lesz. 0,8 százalékkal megemelik a folyósítás előtt a januári nyugdíjak összegét, és az így megemelt összeget még egyszer megemelik a kötelező, jövő évi emelés mértékével, ami viszont három százalék a már ismert törvény szerint” – mondta az ATV Híradójának a nyugdíjszakértő.

Hirdetés

Vagyis az, aki eddig 100 ezer forintos nyugdíjat kapott, januártól havonta megkapja az idei évből adódó 0,8 százalékos emelést - ami 800 forint plusz -, valamint az infláció miatti 3 százalékos emelést, amely 100 ezer forint esetében 3024 forintot jelent. Így az idei 100 ezer forintos nyugdíj jövőre 103 024 forint lesz.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?