Hirdetés
Hirdetés

Tudod, hogy lehet egymillió forintot nyerni a diákhitelen?

2017. október 21., 13:47

Úgy tűnik, a diákhitelt akkor is érdemes felvenni, ha nincs rá szükség. Közgazdász-hallgatók előnyben!

A diákhitel I. keretében fölvett összeget a legjobban lakás-takarékpénztárban lehet fialtatni - mondta Trencsán Erika, a BankRáció.hu szakértője a szombati Magyar Nemzetben.

Három szerződéssel egymilliót is nyerhetünk

Egy családban több ember is köthet lakáskasszás szerződést, minimálisan négy évre, havi 20 ezer forintos vállalás mellett, ami három szerződés esetében 60 ezer forint befizetését jelenti. Ehhez az állam szerződésenként évi 72 ezer forint támogatást ad és minimális kamat is jár hozzá. Számítások szerint a lejáratkor a 2,9 milliós diákhiteles tartozás mellett a pénztárban elhelyezett összeg 3,9 millió forintra gyarapszik.

Hirdetés

Októbertől csökkentette a kormány a felsőoktatási hallgatók számára elérhető szabadfelhasználású diákhitel I. kamatát, jelenleg 2,30 százalék az éves ráta.

Ha van pénzed, a kamatmentes hitellel is nyerhetsz

Mennyi pénzt lehet összeszedni a lakástakarék-pénztárral? Számold ki kalkulátorunkkal, hasonlítsd össze az ajánlatokat! Csak néhány kattintás az egész >>

A diákhitel II. kamatát lényegében el is törölték, de ez csak tandíjra használható, nem kerül a hallgatóhoz, közvetlenül a felsőoktatási intézménynek utalják. Ha valaki ötéves képzését végig diákhitel II.-ből finanszírozza, és félévente 350 ezer forintot vesz föl, a korábbihoz képest a kamatmentesség mintegy 140 ezer forinttal csökkenti a visszafizetendő összeget.

Azt pedig már mi tesszük hozzá: a kamatmentesség egyben azt is jelenti, hogy annak is érdemes lehet inkább diákhitel II-ből fizetni a tandíjat, akinek egyébként meglenne rá a pénze - ezt ugyanis ha valamilyen kockázatmentes hozamú befektetésben lekötik, a tanulmányok végére megnyerhető a hozam, a tőkéből pedig visszafizethető a diákhitel.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?