Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap új világ kezdődik - regisztráltál már a NAV-nál?

2018. június 29., 08:14

Vasárnap új világ kezdődik a számlázásban, a NAV felülete már elérhető - akkor is érdemes regisztrálni, ha nem szoktál 100 ezer forintos áfatartalmú számlákat kiállítani.

Július 1-jétől a belföldi adózók közötti ügyletekről kiállított, legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó számlákról elektronikus úton adatot kell szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak. Számlázó programmal történő számlázás esetén a számlázó program automatikusan, emberi beavatkozás nélkül, rögtön továbbítja a számlaadatokat a NAV-hoz.

A piacon ehhez temérdek számlázó-szolgáltatás áll rendelkezésre, amiket akár már mikrovállalkozások is igénybe vehetnek - nemrég az eNet listába szedte a legnépszerűbb számlázókat, itt találja >>

Hirdetés

A vállalkozók a meglévő szolgáltatók mellett ingyen igénybe vehetik a NAV által fejlesztett online számlázó programot. Az Online Számlázó tesztkörnyezetben érhető el, holnaptól pedig az éles verziót is lehet használni - itt >> Alapszolgáltatásai nagyjából megfelelnek a piacon lévő számlázóprogramok ingyenes csomagjaiban található szolgáltatásoknak: ilyen például a vevő adatainak automatikus betöltése, a tételek gyors hozzáadásának lehetősége a terméklistából, keresés a számlák között.

Ha papíron számlázol, akkor is kötelező, csak macerásabb

Az adatszolgáltatás azoknak is kötelező, akik kézzel állítják ki a számlákat, azaz számlatömböt alkalmaznak; ha a számlában szereplő áfa összege legalább félmillió forint, legkésőbb a kiállítás utáni napon, ha ennél kevesebb, a számla kiállításától számított öt napon belül rögzítenie kell az adatokat az adózónak egy erre a célra létrehozott weboldalon.

A NAV videós tájékoztatója a témában:

Szakértők egyébként azt ajánlják: aki nem szokott 100 ezer forint feletti áfatartalmú számlákat kiállítani, ezért úgy érzi, nem is érintett az ügyben, az is regisztráljon a NAV-nál - most ugyan valóban 100 ezer forint a határ, de jó esélyt látnak rá, hogy ez előbb-utóbb (inkább előbb) lemegy majd nulláig is.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Cofidis Fapados kölcsöne 59 518 forintos törlesztőrészlettel és 7,32 százalékos THM-mel vehető fel, de hasonlóan jó ajánlat a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsöne 60 535 forintos havi törlesztőrészlettel és 7,90 százalékos THM-mel lehet a tiéd. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék. Szintén kedvező a Raiffeisen Bank új ügyfeleknek szóló ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Annyira összebalhézott Izrael és Lengyelország, hogy lefújták a V4-csúcsot

Annyira összebalhézott Izrael és Lengyelország, hogy lefújták a V4-csúcsot

A lengyel és az izraeli kormány már tavaly összekülönbözött egy holokausztra vonatkozó szóhasználat miatt, most azonban új szintre lépett a konfliktus. Miután az ügyvezető izraeli külügyminiszter antiszemitának nevezte a lengyeleket, Varsó előbb lemondta részvételét a holnapra tervezett V4-Izrael csúcson, majd ma délelőtt az egész találkozót törölték.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?