Hirdetés
Hirdetés

Videós beszámoló a Pénzügyi Tudatosság Diákfórumról - Eger II.

2019. február 13., 13:31

Annak, hogy a telefonja nélkül elindul valaki bárhova, ma már elég kicsi az esélye, kisebb, minthogy pénztárca nélkül induljon el. A wallet-megoldások pontosan erre nyújtanak megoldást. (Wallet=pénztárca, elektronikus pénztárca.) Itt ha már valakinek van egy bankkártyája, vagy például egy társkártyája a szüleitől, azzal lehet az alkalmazásba regisztrálni a telefonon keresztül egy applikációval (mobilalkalmazással). Olyan telefonokkal pedig, amelyek NFC-képesek, már lehet a termináloknál vásárolni –ezt a témát is érintette előadásában Sebők Ádám Archibald, az MKB üzletfejlesztési vezetője:

Hirdetés

Az emberek pénzére sok csaló pályázik. Mik vajon a gyanús jelek, miről lehet ezt észrevenni, hogyan szúrhat nekünk is szemet? Sok az apróság, ami arra utal, hogy megpróbálják az embert rávenni a pénze átadására olyan személyeknek, akik azt gondolják hogy náluk jobb helyen van. Általában olyan ígéreteket tesznek, amelyek szerint rövid futamidő alatt kiemelkedő hozamot lehet elérni. Kamrás Gábor, az MNB vezető felügyelője segített a diákoknak elkerülni a csapdákat:

Lehet, hogy 16-18 évesen a befektetés és a pénzügyek nem a legnépszerűbb téma, de nagyon fontos ezzel már most foglalkozni. A befektetés nem szól másról, mint hogy a rendelkezésünkre álló pénzösszeget nem költjük el mind. A szülőktől kapott, az egyetemtől kapott, diákhitelből, munkából származó bevételek egy kisebb részét jövőbeli céljaidra félreteszed. Ezek a kisebb részek ugyanis idővel egyre nagyobb részt fognak kiadni. Hogy mire kell odafigyelni a befektetések kezelésénél? Erről a Raiffeisen Alapkezelő munkatársai, Gyetvai Károly és Váradi Zoltán beszéltek Egerben:

Farkas Attila, az Egri Eszterházy Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar dékáni hivatalvezetője a pályaválasztás, továbbtanulás előtt álló diákoknak bemutatta az egyetem gazdasági karát:

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az eltévedt lovas – a Magyar Honvédség a ködben

Az eltévedt lovas – a Magyar Honvédség a ködben

Magyar katonai doktrína hiányában nincs mérce, ami alapján mérni lehetne, hogy hol is tartunk, merre kell fejlődni, mit kell hatékonyabbá tenni? Márpedig a jelenlegi elavult rendszer újra-felfegyverzése nem emeli a magyar védelmi képességet a 21. század követelményeinek szintjére. Jegyzet.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön mennyit tervez karácsonyi ajándékokra költeni?