Hirdetés

5+1 alkalmazás, hogy ledolgozd a karácsonyi pluszkilókat

2015. december 25., 14:31

Lassan itt az év vége, eljött a nagy karácsonyi családi vacsorák és az újévi fogadalmak időszaka. Mi aztán nem ítélünk el senkit a felszaladó kilók miatt, de azért összegyűjtöttük a legjobb olyan alkalmazásokat, amelyek tudnak segíteni a 2016-os álomalak, és a teljes fittség elérésében is.

1. Lose It

Az egyébként nagyon egyszerű és praktikus kezelőfelülettel rendelkező applikáció az Apple cuccokra és az androidokra is elérhető, ráadásul sok társához hasonlóan weboldala is van.

A Lose It összekapcsol a hasonló célsúlyokkal rendelkező emberekkel és amellett, hogy a kalóriáidat is számlálja, tanácsokat is ad a sikeres és tartós fogyáshoz. Szintén nagy előnye, hogy összekapcsolható más appokkal is, így az összes fitneszadatodat is számon tartja. Ráadásul versenyezni is lehet benne, a naponta kitöltött ételnaplótól elkezdve a legtöbb lefutott kilométeren át bármiben.

2. MyFitnessPal

A legsikeresebb és leghíresebb ilyen jellegű oldal köré mára egészen komoly fórumrendszer is épült. Itt is lehet barátokat felvenni, ismerkedni, versenyezni, sőt még a sikeres fogyást is kiposztolja a közös üzenőfalra. A rendszerben napi kalóriakeretet is be lehet állítani, és a nap végén ki is kalkulálja, hogy ezzel a tempóval öt héten belül hány kiló lennél. Ha szívesen főzöl magadnak, tápláld be a receptjeid tápanyagtartalmát, és a következő alkalommal már pár kattintással elérheted őket.

A MyFitnessPal-nak egy óriási előnye van a többi hasonló applikációval szemben: rengeteg magyar fogás benne van az alap ételbázisban.

3. 7 Minute Workout

Ez azoknak lesz a legnagyobb barátja, akik szeretnek azzal kibújni az edzések alól, hogy túl elfoglaltak. Az óriási betűs és nagyon leegyszerűsített alkalmazás 7 perces miniedzéseket ajánl, amire tényleg bárkinek lesz ideje.

Ráadásul a használata is nevetségesen egyszerű, ha elindítod, a következő hét percben hozzá sem kell nyúlnod, hanem koncentrálhatsz csak a kiszabott feladatokra.

4. Endomondo

Ez is egy olyan applikáció, amit talán senkinek sem kell bemutatnunk. Az Under Armour fitneszcég elég komoly fogyókúrás alkalmazáscsomagot hozott össze, aminek méltó tagja ez az edzésirányító program is. Amellett, hogy GPS-el követi a megtett utat és méri az időt a sportolás közben, barátainkkal is versenyezhetünk, nagyon könnyen kezelhető, átlátható, ráadásul az edzéseket is kielemzi. A MyFitnessPal-hoz hasonlóan itt is egészen komoly közösség épült ki, szóval új embereket is megismerhetsz az edzés közben.

5. Google Fit

Persze, itt sem maradhat ki a történetből a Google. A csendesen a világuralom felé törekvő óriáscég alkalmazása csak androidon elérhető. Ami nagyon hiányzik belőle, az a kalóriaszámláló, viszont az edzéseket nagyon jól lehet benne rögzíteni, illetve a fogyás ütemét is.

Mi igazán egy dolog miatt voltunk oda a Google Fit-ért, és ez a beépített lépésszámláló; mivel annak, aki nem akar ilyen kütyüre külön beruházni, a mobilos, becsléses verzió nagyon praktikus lehet. Nyilván nem tudja teljesen pontosan megmérni, de ha mindenhova visszük magunkkal a telefont, elég pontosan meg tudja becsülni mennyit gyalogoltunk aznap.

5+1. DailyBurn

Az egyébként zseniális ötleten alapuló alkalmazásra ráférne egy kis fejlesztői szeretet, mivel sokszor összeomlik és lefagy. A DailyBurn közel 100 különböző mozgásformáról kínál edzésvideókat, kifejezetten jó minőségben, így könnyen meglehet spórolni az edzőtermi csoportos órákat. Aerobikoznál? Jógáznál? Ez lesz a neked való app.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Gyengül a forint, erősödik a dollár, magasban az olajár

Gyengül a forint, erősödik a dollár, magasban az olajár

Immár 75 dollár fölött a Brent típusú olaj, és a dollár is erőre kapott. A tőzsdéken nyugalom van, Ázsiában csak Kína emelkedett. A BUX erősödik, főleg a Mol és a Richter hatására, de ma a Mészáros-papírok is nekiindultak. A forint nem bírt a 310-es szinttel, így újra gyengélkedésbe kezdett.

További cikkek

Heti várható események, adatok

 • március 26
  GDP (év/év, igazított) - Q4
  március 27
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 40 mrdFt

  Fogyasztói bizalom (végleges) - március
  Conference Board fogyasztói bizalmi index - március

  március 28
  KSH: Foglalkoztatottság - 2017. december–2018. február
  KSH: Munkanélküliség - 2017. december–2018. február
  GDP (negyedév/negyedév, évesített, végleges) - Q4
  Yahoo! - 2017 Q4

  március 29
  KSH: Ipari termelői árak - február
  KSH: Külkereskedelmi termékforgalom - január
  Munkanélküliségi ráta - március
  Munkanélküliek számának változása (ezer fő) - március
  Fogyasztói árindex (év/év, előzetes) - március
  GDP (év/év, végleges) - Q4
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 30
  Munkanélküliségi ráta - február

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?