Hirdetés
Hirdetés

Egy kiemelt terület, amire nem sajnáljuk az uniós pénzt

2014. október 04., 11:55
Cimkék
innováció
, K+F

Uniós pénzekre alapozva bővülhet a hazai innovációra fordítódó pénz - derül ki a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökének a Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatából.

Jelenleg a hazai GDP bővüléséhez 1,3 százalékkal járul hozzá az innováció. A kormány szeretné elérni, hogy ez az arány rövidesen 1,8 százalékra növekedjen – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke. Véleménye szerint helyes volt az az út, amely a kutatás-fejlesztés terén az induló, start-up vállalkozásokra helyezi a hangsúlyt: mára már hazánkban van a legtöbb start-up vállalkozás a régióban.

A cégek számára számos új lehetőség nyílt és nyílik a közeljövőben. Ezek közül kiemelkedik a Horizont 2020 program, amelynek keretében közvetlenül Brüsszelből várhatóan 350 millió eurót szerezhetnek meg a magyar pályázók. Ezen felül az új, uniós költségvetési ciklus strukturális és kohéziós alapjaiból a hazai társfinanszírozással együtt 7480 milliárd forint fordítódhat gazdaságfejlesztésre, amelynek több mint 10 százaléka, 767 milliárd forint dedikáltan innovációs ötletek megvalósítására szóló pályázatok forrásául szolgál. Ezek kiírása folyamatos lesz az ősztől – nyilatkozta Spaller Endre.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A vártnál több befektetési jegyet cseréltek le a szuper államkötvényre?

A vártnál több befektetési jegyet cseréltek le a szuper államkötvényre?

Eddig is feltételezni lehetett, hogy részben befektetési alapok eladásából szabadítottak fel pénzt befektetők a kormányzat által ezerrel propagált Magyar Állampapír (MÁP) Plusz jegyzéséhez, de a ma közzétett legfrissebb adatok ezt a vélekedést megerősíteni látszanak. Az alapokból júniusban kivont 179 milliárd forint jelentős része az új szuper államkötvényben landolhatott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Ajánlatunk

Hirdetés

Utánajártunk

  • BUX40878.78+0.38%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét: