Hirdetés
Hirdetés

Megdobták pár milliárddal a magyar cégeket

2017. június 09., 09:50

590 vállalkozás között osztottak szét közel 15 milliárd forintot.

Összesen 14,5 milliárd forintot nyert el 590 mikro-, kis és középvállalkozás (kkv) versenyképességének erősítésére, beruházások végrehajtására, illetve kutatásfejlesztésre, a fejlesztéseik összértéke eléri a 28,5 milliárd forintot - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel.

Fejlesztés és növekedés a cél

Hirdetés

A tájékoztatás szerint 11,3 milliárd forintot nyert el 540 mikro-, kis- és középvállalkozás termelési kapacitásainak bővítésére, ezzel 23 milliárd forint értékben valósulnak majd meg beruházások. A támogatásból a kkv-knak lehetőségük van új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, infrastrukturális és ingatlan beruházásra, illetve információs technológiafejlesztésre. A nyertesek célul tűzték ki a feldolgozóiparhoz kapcsolódó exporttevékenységük növelését is.

Az államtitkár közölte, hogy 45 kkv több mint 3 milliárd forintot fordíthat új termékek létrehozására, új technológiák kifejlesztésére, illetve új szolgáltatások kialakítására. A vállalkozások összesen közel 5,5 milliárd értékű fejlesztést valósíthatnak meg. Az elnyert összeget fordíthatják kísérleti fejlesztésre, eszközbeszerzésre, immateriális javak beszerzésére, vagy projektmenedzsmentre, magyarországi vagy külföldi kiállításon vagy vásáron történő részvételre, illetve iparjogvédelemre.

Nem csak vállalkozásoknak

A Magyar Földtani és Geográfiai Intézet 650 millió forintot nyert el kutatási infrastruktúrája nemzetközi versenyképességének erősítésére. Rákossy Balázs tájékoztatott arról is, hogy 14 érdekképviseleti szervezet is elnyert összesen 1 milliárd forintot munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére. Közel 10 ezer munkavállaló és munkáltató kaphat így a munkabiztonsággal és munkaegészségüggyel kapcsolatosan célzott tájékoztatást.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Tizenegyszeres különbség van egy átlagos budapesti és egy salgótarjáni használt lakóingatlan ára között: előbbi 49,6, utóbbi 4,5 millió forintért kelt el az elmúlt másfél év átlagát tekintve. Hasonlóan nagy a szórás, ha azt vizsgáljuk, hogy mekkora részét fedezi a kiválasztott lakás- vagy lakóház árának a csok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Ajánlatunk

Hirdetés

Utánajártunk

  • BUX35892.62+1.23%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét: