Hirdetés
Hirdetés

Miért érdemes itthon nyaralni, hosszú hétvégézni? Szavazzon!

Eidenpenz József, 2019. június 07., 15:30

Azt mondja a miniszter, belföldön is lehet nyaralni. Van, aki így tesz, van, aki nem, de mik a fő okok? Szavazzon! Előző szavazásunkat pedig egy német áruházlánc nyerte.

Nemrég sűrítettük olvasóinknak szánt körkérdéseinket, szavazásainkat, legutóbb arról érdeklődtünk, hogy ki, melyik szupermarket– vagy hipermarket-hálózatot választaná. (Már ha teheti, mert akinek csak egy van a közelben, az nyilván a gyakorlatban ritkán válogat.)

A körkérdésre 1458 válasz érkezett. Talán azért viszonylag kevés, mert sokan több bevásárlási lehetőséget is kedvelnek. A győztes toronymagasan a Lidl (36 százalék választaná), majd a Spar 14, az Aldi 13 százalékot kapott. Az Auchan még két számjegyű, tíz százalékkal, a Penny és a Tesco 9 százalékkal szorosan a nyomában.

Hirdetés

A többiek, köztük három magyar tulajdonú üzletlánccal, nagyon kevés, 1-3 százaléknyi szavazattal kellett beérjék. (A felmérés természetesen nem reprezentatív, nem tudományos módszerrel készült.)

A kakukktojástól a miniszterig

Azért a félig viccnek, kakukktojásnak elhelyezett Edeka is kapott egy százaléknyi szavazatot – szépséghibája, hogy Németország legnagyobb lánca, nálunk nem is működik. Ettől persze még szavazhattak rá odakint dolgozó olvasóink. (Apropó: Tudod, mit jelent, hogy Aldi, Lidl vagy Spar?)

A következő szavazás elkezdődött, a kérdés: Miért is nyaralunk, hosszú hétvégézünk, kirándulunk belföldön? “Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon” – mondta ugyanis a csütörtöki hírek szerint Varga Mihály pénzügyminiszter, amikor a gyenge forint hatásairól kérdezték.

Mik az okok?

Lehet, hogy mások azonban úgy vélik, hogy más okai is lehetnek az itthon maradásnak. Vagy éppen feltétlen külföldre szeretnének menni.

A válaszadáshoz a cikk végén is lehet kattintani, illetve mindenkor címoldalunkon, a jobb alsó szélen. Aki nem tette volna, az előző szavazásra is kattinthat. Kommentelni ezen cikk alatt lehet.

(Az ország legnagyobb problémájáról szóló, nagy részvételi számmal zajlott szavazásról itt írtunk.)

Szavazás

Azért nyaralok, kirándulok belföldön, mert:

Szavazás

Mondd, te mit választanál?

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Csúcson az OTP

Csúcson az OTP

Történelmi rekordon zárt a magyar bankpapír, amely a hétfői kereskedésben átlépte a 15 000 forintos szintet. Sőt kedden reggel kisebb mértékben, de tovább tudott erősödni a papír. Az elemzők továbbra is optimisták az OTP kapcsán, így az lehet a kulcskérdés, hogyan alakul a nemzetközi piacokon a hangulat. Kezdődik például a Fed ülése: az amerikai jegybank szerda este ismerteti majd monetáris döntését.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Videók

Utánajártunk

Hirdetés
Hirdetés

 • BUX44781.11+0.32%
  DAX9823.5-2.77%
  EUR/HUF311.610%
  EUR/USD1.08340%
  Arany1118.150%

Heti várható események, adatok

 • március 4
  KSH: Külkereskedelmi mérleg
  március 5
  KSH: Kiskereskedelmi forgalom
  Szolgáltatóipari BMI
  Szolgáltatóipari BMI
  GDP
  Kiskereskedelmi forgalom
  ISM szolgáltatóipari index
  március 6
  Bézs könyv
  március 7
  KSH: Ipari termelés
  Deutsche Post (2018 Q4)
  GDP
  EKB kamatdöntés
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  március 8
  KSH: Fogyasztói árindex
  Államháztartási egyenleg
  Munkanélküliségi ráta

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?