Hirdetés
Hirdetés

A magány fölzabálja a lelket: újabb hírportál dobta be a kulcsot

Wéber Balázs, 2019. február 12., 10:15

Tavaly év végén a zoom.hu internetes híroldal szüntette be működését, most pedig már itt van az újabb áldozat.

A vs.hu utolsó címlapja
Az utolsó címlap

A vs.hu tegnap tett közzé utoljára híreket, ma már nem frissült. Az index értesülései szerint Kalmár Tibor üzletágvezető már be is jelentette a munkatársaknak, hogy a portál megszűnik.

Az Origóra koncentrálnak

Hirdetés

Az immár a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Kesma) tartozó lap lekapcsolását azzal indokolták, hogy a jövőben a hírportálok piacán egyetlen termékre, a nyíltan kormánybarát Origóra szeretnének koncentrálni. A Kesma megtartja a domaint, de új cikkek többé nem kerülnek fel az oldalra.

A portál 2013 novemberében indult a New Wave Production kiadásában. 2016-ban derült ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványai több mint félmilliárd forinttal támogatták a kiadót, amelyről addigra az is egyértelművé vált, hogy Szemerey Tamás, Matolcsy György unokaöccse érdekeltségeihez tartozik. Ezt követően az újságírók többsége távozott a laptól, amely a közelmúltban már csak néhány fővel működött.

Gyászos év

Mint arról beszámoltunk, tavaly decemberben a zoom.hu zárt be, a Simicska-birodalom bukásával pedig az mno.hu és a Heti Válasz is beszüntette működését.

Az mno.hu múlt héten kormánybarát, konzervatív portálként, a régi-új Magyar Nemzet online híroldalaként indult újra. A Heti Válasz újságíróinak egy része pedig saját portált indított Válasz Online néven, amely felvállalja a megszűnt, kormánykritikus hetilap hagyományait.

A vs.hu utolsó nagy anyagát egyébként Bán Zoltán András írta Olivia Laing A magányos város című könyvéről, A magány fölzabálja a lelket címmel - jelen állás szerint mindörökké ez marad majd a vezető anyag a portálon.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ereszt az ingatlanlufi a világ legészakibb fővárosában

Ereszt az ingatlanlufi a világ legészakibb fővárosában

Izland a maga kis népességével és alapvetően igen nagy jólétével elhíresült arról, hogy 10 éve, a válság idején bankjai összeomlottak. Szó sincs arról azonban, hogy az ország elszegényedett volna: nagyobb a jólét, mint Európa legtöbb országában. Be is indult egy újabb ingatlanmánia, de most kezdenek az építők nyakán maradni az új lakások.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX40653.39+1.18%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?