Hirdetés
Hirdetés

A magány fölzabálja a lelket: újabb hírportál dobta be a kulcsot

Wéber Balázs, 2019. február 12., 10:15

Tavaly év végén a zoom.hu internetes híroldal szüntette be működését, most pedig már itt van az újabb áldozat.

A vs.hu utolsó címlapja
Az utolsó címlap

A vs.hu tegnap tett közzé utoljára híreket, ma már nem frissült. Az index értesülései szerint Kalmár Tibor üzletágvezető már be is jelentette a munkatársaknak, hogy a portál megszűnik.

Az Origóra koncentrálnak

Hirdetés

Az immár a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Kesma) tartozó lap lekapcsolását azzal indokolták, hogy a jövőben a hírportálok piacán egyetlen termékre, a nyíltan kormánybarát Origóra szeretnének koncentrálni. A Kesma megtartja a domaint, de új cikkek többé nem kerülnek fel az oldalra.

A portál 2013 novemberében indult a New Wave Production kiadásában. 2016-ban derült ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványai több mint félmilliárd forinttal támogatták a kiadót, amelyről addigra az is egyértelművé vált, hogy Szemerey Tamás, Matolcsy György unokaöccse érdekeltségeihez tartozik. Ezt követően az újságírók többsége távozott a laptól, amely a közelmúltban már csak néhány fővel működött.

Gyászos év

Mint arról beszámoltunk, tavaly decemberben a zoom.hu zárt be, a Simicska-birodalom bukásával pedig az mno.hu és a Heti Válasz is beszüntette működését.

Az mno.hu múlt héten kormánybarát, konzervatív portálként, a régi-új Magyar Nemzet online híroldalaként indult újra. A Heti Válasz újságíróinak egy része pedig saját portált indított Válasz Online néven, amely felvállalja a megszűnt, kormánykritikus hetilap hagyományait.

A vs.hu utolsó nagy anyagát egyébként Bán Zoltán András írta Olivia Laing A magányos város című könyvéről, A magány fölzabálja a lelket címmel - jelen állás szerint mindörökké ez marad majd a vezető anyag a portálon.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Horst Seehofer szerint a magyar kormányfő néha ugyan túlzásokba esik, de ettől még demokrata politikus, akinek figyelemreméltó múltja van. A német belügyminiszter, a CSU egykori elnöke a Neue Zürcher Zeitungnak arról is beszélt, hogy a menekültpolitika Európa Achilles-sarka. A német kormány a héten újabb menekültügyi szigorításokról döntött, és csökkentené a menedékkérők ellátását.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?