Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: szomorúan búcsúzott a rádió, amit félmillióan hallgattak

Wéber Balázs, 2019. február 07., 13:05

Csütörtök éjfélkor megszűnik Magyarország egyik legnépszerűbb zenei rádiója, a Music FM, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem hosszabbította meg az adó hétéves frekvencia-engedélyét.

Forrás: Music FM/Facebook
Bochkor Gábor az Önindító ma reggeli adásában. Forrás: Music FM/Facebook

A hatóság tavaly novemberben hozta meg döntését, a rádió vezetése pedig a hét elején közölte, hogy az adó megmentésére irányuló kísérletei nem jártak sikerrel.

Mi állt a háttérben?

Hirdetés

A hivatalos indoklás szerint a Music FM engedélyét azért nem hosszabbította meg az NMHH, mert „működése alatt egyrészt több alkalommal is súlyosan vétett a gyermekek védelmére vonatkozó szabályok ellen, másrészt adatszolgáltatási kötelezettségét több ízben megsértette, harmadrészt médiaszolgáltatási díjtartozása is volt kérelme előterjesztésekor.”

Sajtóhírek szerint ugyanakkor a döntés hátterében valójában az állhat, hogy a rádió konkurenciát jelentett Andy Vajna és Mészáros Lőrinc  rádióinak. A kormányközeli üzletemberek hatalomátvételét a rádiós piacon a hatóság apró, de hatásos lépésekkel segítette elő  – írta korábban az Index.

A Simicska-birodalom része volt

A Music FM korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozott, az Orbán Viktor miniszterelnökkel szembefordult oligarcha azonban tavaly nyáron eladta szinte összes cégét, így a médiabirodalmát is, és kivonult az üzleti életből.

Az adó 2012-ben indult, és Magyarország ötödik legnépszerűbb rádiója volt: az NMHH legfrissebb adatai szerint 474 ezren hallgatták naponta.

Forrás: Music FM/Facebook
Az Önindító ma reggeli műsora. Forrás: Music FM/Facebook

A rádió egyik húzóműsorának, az Önindítónak a műsorvezetője, Bochkor Gábor a ma reggeli adásban annyit közölt, hogy több irányban is tárgyalnak a műsor folytatásáról, konkrétumot azonban egyelőre nem tudnak mondani.

A médiaháborúról és Simicska Lajos bukásáról szóló véleménycikkünket itt olvashatja.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Orbán a feudális Kelethez akarja kötni hazánkat – interjú a volt washingtoni nagykövettel

Európa orosz gázfüggősége egyre súlyosbodik, ami nem lenne probléma, ha Oroszország nem egy diktatúra lenne és a földgázt nem stratégiai nyomásgyakorlás eszközeként használná. Simonyi András korábbi washingtoni magyar nagykövet úgy látja: minden 200 évben kapunk egy lehetőséget a Nyugathoz való felzárkózásra és mint mindig, most is eltékozoltuk ezt az esélyt. Káncz Csaba interjújának második része.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX39835.69+0.47%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?