Hirdetés
Hirdetés

Az Auchannál is áll a bál – jön a sztájk?

2017. október 04., 08:16

Óriási különbség van a szakszervezet és a vezetés elképzelése között, ami a béreket illeti.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások. Regisztráljon most! >>

A Tescóhoz hasonlóan az Auchannál is benne van a pakliban, hogy sztrájkolni fognak a dolgozók, ha nem a megfelelő ütemben haladnak a bértárgyalások – értesült a Világgazdaság. A napilap úgy tudja, az áruházlánc képviselői és a szakszervezetek múlt hét pénteken ültek először tárgyalóasztalhoz, legközelebb pedig jövő kedden egyeztetnek.

A munkavállalói érdekképviselet szerint legalább 10-15 százalékos az általános létszámhiány a bolthálózatnál. A Világgazdaság úgy tudja, a béremelés terén jelentős, legalább 20-30 ezer forintos az eltérés a munkáltató és a szakszervezetek álláspontja között.

Hirdetés

A napilap cikke emlékeztet: a Tesco és a cégnél működő munkavállalói érdekképviseletek között október 13-án folytatódnak a tárgyalások a béremelésről és a munkavállalói létszámbővítésről.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?